Deneme Amaciyla Ekilen Tahil Ve Aromatik Bitkiler Incelendi

Kirklareli’nin Vize ilçesi kirsalindaki Trakya Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügüne bagli deneme tarlalarinda yulaf, arpa, bugday, tibbi-aromatik bitki üretim alanlari ve çesitleri, teknik ekipler tarafindan incelendi.

Deneme Amaciyla Ekilen Tahil Ve Aromatik Bitkiler Incelendi
Vize Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve Trakya Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügü isbirligi ile yürütülen demonstrasyon çalismalarinda, ilçedeki üreticilere yönelik teknik gezi programi düzenlendi.

Vize ilçesindeki üreticilere, yerli ve milli çesitlerin tanitilmasi, bölgede yerli çesitlerin kullaniminin artirilmasi amacina yönelik teknik bilgiler verildi.

Trakya Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügüne bagli deneme tarlalarinda; yulaf, arpa, bugday, tibbi-aromatik bitki üretim alanlari ve çesitleriyle ilgili, Enstitü Müdürlügü teknik personelleri esliginde üreticilere bilgilendirme yapildi. Islah çalismalari, çesitler arasindaki farkliliklar ve üretim süreci yerinde incelendi.

Kirklareli Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Aksoy, Vize ilçesinin tarimsal anlamda verimli tarim arazilerine sahip ve üretici profili yeniliklere açik durumda oldugundan dolayi böyle bir teknik gezi yapildigini vurguladi. Aksoy, üreticilerimizin gelisimine katki saglamak amaciyla gerek egitim çalismalarinin gerekse bu tarz iyi uygulamalara yönelik teknik gezilere devam edilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA