Çorum'da Su Taskinlarina Karsi Dereler Islah Edilecek

Çorum Belediyesi ile Devlet Su Isleri (DSI) arasinda imzalanan sözlesme çerçevesinde, Bayat Gedigi, Garanti Evler, Özgür Evler ve Ahçilar bölgelerini kapsayan dere islah çalismalari basladi.

Çorum'da Su Taskinlarina Karsi Dereler Islah Edilecek
Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in israrli takibi sonucunda DSI tarafindan ihalesi yapilan Çorum Merkez Ilçe 1 Kisim Derelerinde (Siklik Dereleri ve Çorum Baraji Mansabi) taskin koruma çalismalarina baslandi. Yaklasik 5 kilometrelik bir alanda gerçeklesen çalismalarda öncelikli olarak su taskinlarina karsi tedbir alinmasi amaçlaniyor.

Ihale bedeli yaklasik 60 Milyon TL olan Bayat Gedigi, Garanti Evler, Özgür Evler ve Ahçilar bölgelerini kapsayan dere islah çalismalari Özgür Evler bölgesinden baslatildi.

Proje ile dere yataklarini düzenleyerek taskin riskini en aza indirmeyi amaçladiklarini ifade eden Belediye Baskani Asgin, "Bu çalismalarin tamamlanmasiyla, su taskinlarina karsi daha etkin bir tedbir alinmis olacak ve bölge halkina daha güvenli bir yasam alani sunulacaktir" dedi.

Çorum Belediyesi ile DSI’nin isbirligiyle gerçeklestirilen dere islah çalismalarinin, Çorum için önemli bir adim oldugunu vurgulayan Baskan Asgin, proje çerçevesinde taskin koruma setleri, dere yataklarinin temizlenmesi gibi çalismalar yapilacagini kaydetti.

Baskan Asgin, "Bu çalismalarin tamamlanmasiyla, su taskinlarina karsi dirençli bir altyapi olusturmus olacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA