Çakir Açiklamasi Hayir Kazandi, Ser Kaybetti

14 Mayis seçimlerine MHP’den Erzurum Milletvekili adayi olarak giren Mehmet Musa Çakir, seçim süreci ve sonuçlarini degerlendirdi.

Çakir Açiklamasi Hayir Kazandi, Ser Kaybetti
Adayliginin açiklanmasinin hemen ardindan sahalara inen ve çok yogun bir seçim çalismasi yürüten Çakir, seçimin aslinda 14 Mayis’ta sonuçlandiginin altini çizerek, “28 Mayis’ta yapilan seçim sadece bir prosedürün yerine getirilisiydi. Sonuçta süreç tamamlandi ve Sayin Recep Tayyip Erdogan Türkiye’nin 13. Cumhurbaskani olarak yeniden seçildi. Milletimize, ülkemize hayirli olsun. Bu seçim milletçe kardesligimizin, birlik ve beraberligimizin nisanesi olsun” dedi.

Ser Cephesine Dönüstü

MHP’li Mehmet Musa Çakir, sadece Türkiye’nin degil, dünyanin da yakindan ilgilendigi bu seçimin Türk siyaset tarihine geçecek nitelikte bir seçim oldugunu dile getirerek, “Basindan beri hep bu seçimin siradan bir seçim olmadigini vurguladik. Nitekim hem süreç, hem de sonuç bizi hakli çikardi. Çünkü bu seçim, Sayin Erdogan’la, ‘Erdogan gitsin de, Türkiye’ye ne olursa olsun’ diyenler arasinda yapildi. Muhalefet kendini öyle bir konuma oturttu ki, bir anda ser ittifakina dönüstü. Nerede ser düsünen, nerede ser konusan ve nerede ser pesinde olan varsa, bu ittifakin çatisi altinda bulustu. Ama hamdolsun, Yüce Mevla milletimiz adina serri hayra dönüstürdü. Milletimize hayirli olsun” diye konustu.

Türkiye Yüzyili Baslamistir

28 Mayis’ta yapilan seçimle 17’nci kez zafer elde eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i tebrik eden Mehmet Musa Çakir, “Sayin Genel Baskanimizin gösterdigi istikamet ve isareti üzere son ana kadar çalistigimiz 28 Mayis seçimlerinde ipi yeniden gögüsleyen Sayin Cumhurbaskanimiz, Cumhur Ittifaki birlikteligiyle Türkiye’de yepyeni bir dönemi baslatmistir. Bu dönem Türkiye Yüzyili’dir ve bu yüzyilda kazanan aziz milletimiz olmustur, kazanan aziz milletimiz olacaktir. Biz de Cumhur Ittifaki çatisi altinda bu yüzyilin mimari, mihmandari ve birer neferi olmanin hakli gururunu yasayacagiz. Tekraren seçimlerin hayirli ugurlu olmasini diliyor, 14 ve 28 Mayis zaferlerinin Cumhur ittifakimizin tüm paydaslari ve milletimiz için hayirlara vesile olmasini niyaz ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA