Aparttan Çikmayan Kiracisinin Kapisina Kimyasal Sivi Döktü, 5 Kisi Hastanelik Oldu

Mugla’nin Marmaris ilçesinde aparttan çikmayan kiracisinin kapisina kimyasal sivi döktügü iddia edilen ev sahibi gözaltina alindi. Kimyasal sivi nedeniyle evde bulunan 5 kisi hastaneye kaldirildi.

Aparttan Çikmayan Kiracisinin Kapisina Kimyasal Sivi Döktü, 5 Kisi Hastanelik Oldu


Olay, Marmaris ilçesi Çildir Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, bir adresteki isletmeden gelen kimyasal gaz zehirlenmesi ihbari üzerine adrese çok sayida itfaiye, saglik ve polis sevk edildi. Olay yerinde yapilan incelemede isletme sahibi H.G.U. isimli sahsin, aparttan yogun bir koku geldigini ve 203 numarali odada kalan kiracilarinin kendisini suçladigini, apartin temizlik görevlisinin yeni temizlik yaptigini, temizlik maddelerini yanlis karistirdigini düsündügü bilgisini verdigi ögrenildi. Apartta kalan kiracilar ise apart isletmecisinin kapiyi açip içeri bir gaz sikip kapiyi kapatip kaçtigini, bu gaz neticesinde nefes alamadiklarini, isletme sahibinin kendilerini çikartmaya çalistigini bu konuyla alakali daha önce sikayetçi olduklarini ve adli süreçlerinin devam ettigini, bir kaç gün önce isletme sahibinin ’Ben sizi kendi yöntemlerimle çikaririm’ tarzi söylemleri oldugunu’’ iddia etti.

Apart sahibinin "temizlikçinin karisimi zehirlemis olabilir" dedigi temizlik görevlisi S.B. ise polislere verdigi ifadesinde "H.G.U. apartin katlarini temizliginin yapilmasini istedi. Ben de temizlige basladim. Temizlik malzemesi olarak su ile karistirdim. Temizligi tam bitirmedigim esnada apart görevlisi H.G.U. yanima geldi. Aciktigini mutfaktan yogurt ve ekmek alip kendisine getirmemi istedi. Sahsa yogurt ve ekmek götürecegim sirada apart içerisinde yogun bir koku geldi ve nefes alamayip kendimi disari attim" dedigi ögrenildi.

Apart görevlisi H.G.U’in kendisini arayarak “Klor ile çamasir suyunu karistirdin ondan dolayi bu durum meydana geldi sen anladin” dedigini, kendisinin ise temizlikte böyle malzemeler kullanmadigini sahsa söyledigini belirten temizlik görevlisi S.B., apart sahibinin tekrardan “Anladin sen, anladin sen” dedigini" söyleyerek üzerine atilan iftirayi kabul etmedigini belirtti.

Yasanan olay sonrasi, apartta yasayan ve çikarilmak isteyen kiracilardan S.B.(53), D.B.(35), D.B.(25), Y.E.(14), N.E.(11) yapilan karisimdan etkilenerek hastaneye sevk edildi. Apart sahibi H.G.U. ise Marmaris Cumhuriyet savciligi talimati ile gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Olay ile ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA