12 Ilde Teröristlere Ve Ailelerine Finans Destegi Saglayanlara Operasyon Açiklamasi 20 Gözalti

Bölücü terör örgütleri mensuplari ve ailelerine finansal destek saglayan süphelilere yönelik 12 ilde düzenlenen es zamanli operasyonda 20 süpheli gözaltina alindi.

12 Ilde Teröristlere Ve Ailelerine Finans Destegi Saglayanlara Operasyon Açiklamasi 20 Gözalti
Alinan bilgilere göre, 6415 Sayili Terörizmin Finansmani Kanunu’na muhalefet suçu çerçevesinde silahli terör örgütleri DEAS ile PKK/KCK-PYD/YPG’nin eylem ve faaliyetlerinin desifre edilip engellenmesine yönelik Terörle Mücadele Daire Baskanligi Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü koordinesinde çalisma yürütüldü. Suriye’deki Haseke Hol kampinda ve çatisma bölgelerindeki örgüt mensuplarina ve ailelerine para göndermek isteyen sahislarca kullanilan hesaplar takibe alinarak, Mali Suçlara Arastirma Kurulu Baskanligi (MASAK) raporunda süpheli para transferleri tespit edildi. Tespitler üzerine Mardin’de 5, Istanbul’da 2, Bingöl’de 2, Ankara’da 2, Konya’da 4, Kocaeli’de 1, Sakarya’da 1, Gaziantep’te 1, Isparta’da 1, Hatay’da 1, Izmir’de 1 ve Kayseri’de 1 olmak üzere 12 ilde toplam 22 süphelinin yakalanmasina yönelik es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda 20 süpheli gözaltina alindi. Operasyonlarda süpheli sahislarin üst ve ikametlerinde yapilan aramalarda 4 bin 800 ABD dolari, 4 bin 400 Türk Lirasi, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi, örgütsel içerikli doküman ve kitaplar, çok sayida dijital materyal, 6 adet gümrük kaçagi cep telefonu ve 35 adet sarj adaptörü ele geçirildi.

Yakalanan süphelilerin islemleri devam ederken, 2 süphelinin yakalanmasi için çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA