Gelecegin Sahiplerine Sifir Atik Bilinci Asilandi

Sifir atik yönetmeligi çerçevesinde önemli çalismalara imza atan Pamukkale Belediyesi, ilkokul ögrencilerine sifir atik egitimleri vermeye devam ediyor.

Gelecegin Sahiplerine Sifir Atik Bilinci Asilandi


Ülkemiz için büyük öneme sahip olan “Sifir Atik” konusunu her zaman önemseyen belediyelerden olan Pamukkale Belediyesi, ilkokul ögrencilerine sifir atik bilincini asilamaya devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, israfin önlenmesi, kaynaklarin daha verimli kullanilmasi, atik olusumunun engellenmesi veya azaltilmasi ve atigin olusmasi durumunda ise kaynaginda ayri toplanmasi ve geri kazanilmasi konusunda yaptigi çalismalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle, ilçe sinirlari içerisinde ki ilkokullardaki sifir atik egitimlerine önem veren Pamukkale Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da egitimleri gerçeklestirdi. Pamukkale Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü ekiplerince yürütülen proje çerçevesinde ilçedeki tüm ilkokullarda, ögrencilerin yas kategorisine uygun olarak çevre, çevre kirliligi, sifir atik nedir, sifir atik konusuna neler giriyor, geri dönüsümün önemi gibi konularda bilgiler aktarildi. Egitimlere birebir ögrencilerin katilimi da saglanarak, miniklerin çevre hakkinda ki merak ettigi sorular yanit buldu.

Pamukkale Belediyesinden ögrencilere sifir atik egitimi

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, gelecege daha yasanabilir bir çevre birakabilmek için sifir atik yönetmeliginin tüm gerekliliklerini yerine getirdiklerini ve en önemlisi de sifir atik konusundaki egitimlerin araliksiz devam ettigini söyledi.

“Bu dünya bize emanet, gelecegin sahipleri olan çocuklarimiza sifir atik, çevreyi koruma, geri dönüsüm bilincini asilamak gerçekten önemli” diyen Baskan Örki, “Pamukkale’mizi gelecege daha güzel birakmak adina ilçenin yerel yönetimi olarak önemli projelere imza atiyoruz. Daha temiz bir çevre için atik pil, elektronik atik, bitki atik yag, metal atik, cam atik, plastik atik, kagit atik, evsel atik, tekstil atik ve ilaç atiklari ile ilgili gerekli projeleri yürütüyoruz. En önemlisi de, sifir atik bilincinin olusturulmasi noktasinda her yil ilçe genelindeki ilkokullarimizda egitim seminerleri gerçeklestiriyoruz. Her yil oldugu gibi bu yil da, sifir atik bilincini çocuklarimiza asilamak adina ilkokullarimizda seminerler düzenlemeye bu egitim ögretim döneminde de devam ettik. Çocuklarimiza sifir atik nedir, çevre nedir, geri dönüsüm nedir anlatirken, hem merak ettigi sorulari yanitladik hem de onlara uygulamali olarak egitimlerimizi tamamladik. Çocuklarimiz çok zeki ve çevremizi koruma noktasinda çok dikkatliler. Çocuklarimiz nezdinde, tüm halkimizi çevremizi, dogamizi koruma noktasinda suurlu olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA