Erken Çocukluk Egitiminde Kalite Ve Erisim Artirilacak

Dezavantajli çocuklar basta olmak üzere tüm çocuklarin erken çocukluk egitimi hizmetlerine erisiminin ve sunulan egitimin kalitesinin arttirilmasinin yani sira erken çocukluk egitimi hizmetlerinin yayginlastirilmasi ve çesitlendirilmesi için Milli Egitim Bakanligi ve UNICEF is birligi ile yürütülen Erken Çocukluk Egitiminde Kalite ve Erisimin Artirilmasi projesinde çalismalar basladi.

Erken Çocukluk Egitiminde Kalite Ve Erisim Artirilacak


Denizli’de okul öncesi ögretmenlerine yönelik gerçeklestirilen ve üç gün sürecek olan seminerin açilis programina Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Milli Egitim Bakanligi Egitim Koordinatörü Fatih Kaynar, Prof. Dr. Münevver Can Yasar ile 165 okul öncesi ögretmeni katildi.



Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici yaptigi açilis konusmasinda “Okul öncesi ögretmenlerimiz gelecegimiz olan yavrularimiza ilk temas edenler oldugu için milletimizin gelecegini sekillendiren ve insa eden kisilerdir. Çocugun kimliginin ve kisiliginin insasinin ilk baslangici olan erken çocukluk; hayati boyunca o çocugun yasaminin anlamli olabilmesi noktasinda ve kendisini ifade edebilmesi noktasinda çok önemli bir yas grubudur. Bilissel, motor ve duygusal gelisim açisindan da bakildiginda iyi olma halinin yasam boyu devam etmesi bu yasta atilacak adimlar, yapilacak egitimler ve yaklasimlarla sekilleniyor. Bunu yaparken önce alt yapiyi gelistirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili olarak da hem ilimizde hem de ülkemizde son yillarda erken çocukluk ve okul öncesi ile ilgili atilan çok ciddi adimlar var. Bakanligimiz okul öncesinde fiziki kapasitenin gelistirilmesi adina anaokulu sayilarini artirdi. Bunun yaninda anasiniflari da açildi ve okul öncesine erisim ülke genelinde kolaylastirildi. Bakanligimizin sosyo-ekonomik anlamda erisimin kisitli oldugu bölgelerde yaptigi yatirimlar ve yaklasimlar egitimin bu alanda üstün gücü haline geldi. Okul öncesinde Denizli’mizde 5 yasta %100 üzerine çikan bir okullasma oranina sahibiz. 3 yas ve 4 yasta bu seviyelere çikarmak adina büyük bir çaba sarf ediyoruz. Tüm bu çabalarimizdaki en büyük destekçimiz ve gücümüz siz degerli ögretmen arkadaslarimizdir. Sahada ögrenciye dokunan, aile ile iletisimi ve sosyal dengeyi saglayan siz degerli ögretmenlerimizdir. Alt yapinin güçlenmesinin yaninda alt yapiyi destekleyecek materyaller de güçlendirilerek mevzuatla desteklendi. Tüm bu gelismelerle birlikte ögretmenlerimizin de mesleki gelisimlerine önem verildi.

Tüm egitim kademelerinde tek bir hedefimiz var. Milletimizin gelecegi olan çocuklarimiza sosyal adaleti de saglayacak sekilde ulasilabilir kapsamli ve kapsayiciligini saglayacak çalismalar yapmak. Bugünkü program da tüm bu amaçlar dogrultusunda yapilan çalismalardan biridir. Ögretmenlerimiz mesleki gelisimlerinin artirilmasi çalismalarina büyük ilgi gösteriyor. Tüm ögretmenlerimizi bu konuda gösterdikleri ilgiden dolayi tebrik ediyorum. Ilimiz nitelikli egitim çalismalarinin temellerini yillar önce atti. Yapilan önemli çalismalar bugün geldigimiz noktada her geçen gün niteligi yükselen bir ivme ile artan ülke genelinde marka olan bir sehir konumundayiz.” dedi.



3 gün devam edecek seminerde Denizli’den 6 egitici egitmen, Milli Egitim Bakanligi Egitim Koordinatörü Fatih Kaynar ve Prof. Dr. Münevver Can Yasar katilimcilara Erken Çocukluk Egitiminde Kalite ve Erisimin Artirilmasi çalismalarinda bilgilendirmeler yapacak.
Kaynak: İHA