Bir Dakikada 30 Milyonluk Birikimleri Enkaz Oldu

Hatay’da yasayan 51 yasindaki 3 çocuk babasi esnaf Levent Hallum, 30 milyona yakin birikimini depremde bir dakika içinde kaybetti. Evi ve is yerinin enkazina giren Hallum, "Her gün çocuklarimi sarip koklayabiliyorum o bana yeter, tek dilegim topraklarimda ölmek" dedi.

Bir Dakikada 30 Milyonluk Birikimleri Enkaz Oldu
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremler, 11 il içinde en büyük yikimi medeniyetler sehri Hatay’da meydana getirdi. Defne Elektrik Mahallesi’nde yasayan Hallum, 3 çocugu ve esiyle depremi burunlari bile kanamadan atlatti. Buna ragmen Hallum’n Defne ve Antakya olmak üzere 3 dükkani ve 6 dairesi agir hasar aldi ve kullanilamayacak duruma geldi. Ailesinden 12 kisiyi topraga veren Levent Hallum, depremin ardindan İçel iline yakinlarinin yanina tasindi. Sik sik dogup büyüdügü Hatay’a gelen Hallum, enkaza dönen 30 yillik birikimlerini görünce derin bir üzüntü yasadi. Ailesine sarilabilmesinin en büyük tesellisi oldugunu dile getiren Levent Hallum’un tek istegi yeniden dogup büyüdügü topraklarda yasamak.

12 akrabasini kaybetti

Depremden birkaç dakika önce su içmeye kalktigini, sarsintinin basladigini anlatan Hallum, “Kizlarim kapiyi açti, oglumu uyandirdim. Asagiya inmedik, dama çiktik. Damda yerimizde duramiyorduk, gelen ugultunun ardindan tüm binalar arka arkaya yikilmaya basladi.

Kiyamet koptu, bomba atmis gibi. Hiçbir yer saglam kalmadi. Allah’a binlerce sükür bize ömür verdi. Binamiz agir hasarli oldu. Depremde 12 akrabami kaybettim” dedi.



"30 milyona yakin kayip"

Kasap ve kebap üzerine isletmelerinin oldugunu dile getiren Hallum, "Hatay’in sayili esnaflarindandim. 6 dairem 3 dükkanim gitti. Maddi zararim 30 milyona yakin ama Allah’tan gelen bir sey. Bizim tek dilegimiz Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun, yapilasmada bize yardim eder ayaklaniriz. Hatay halki olarak biz memleketimizden gitmek istemiyor kendi topraklarimizda yasamak istiyoruz. İçel bize kucak açti ama kendi topraklarimizi istiyoruz" diye konustu.



"Depremden 1 dakika önce kral gibiydim"

Çocuklarini sarabilmenin en büyükse serveti oldugunu dile getiren Hallum, "Zengin kardeslerim vardi durumlari kötü, birçok arkadasim vefat etti. Dükkanimin bulundugu apartmanda 76 kisi hayatini kaybetti. Ben binadan burnum kanamadan indim, her gün çocuklarimi sarip koklayabiliyorum o bana yeter. Benim tek dilegim kendi topraklarimda ölmek. Depremden önce kral gibi yasarken, esime dostuma yardim ederken hiçbir sekilde kimseyi kapimdan geri çevirmedim. Allah razi olsun herkese yardim ediyorduk ama simdi bu duruma düstük. Yolda buldugum kaba bile ihtiyacim var" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA