1. Sanko Romatoloji Sempozyumu Düzenlendi

SANKO Üniversitesi tarafindan “1. SANKO Romatoloji Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum baskani, SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kisacik, “Gaziantep ve çevre illerde düzenlenen en büyük ve katilimcilarin yogun ilgi gösterdigi basarili sempozyum gerçeklestirdik” dedi.

1. Sanko Romatoloji Sempozyumu Düzenlendi
Prof. Dr. Kisacik, sempozyumda Türkiye’de alaninda seçkin romatoloji uzmanlari ile romatolojik rahatsizliklari olan gerçek vakalari yorumlayarak, tani ve tedavi yöntemlerine iliskin fikir alisverisinde bulunduklarini söyledi.

Sempozyuma, Gaziantep’in yani sira Sanliurfa, Malatya, Kahramanmaras ve Diyarbakir’dan da katilim saglandigini belirten Prof. Dr. Kisacik, “Artritlere Yaklasim”, “Romatoid Artrit Eklem ve Eklem Disi belirtiler”, Spondiloartropatiler ve Ankilozan Spondilit”, “Psöriazis ve Psöriatik Artrit”, “Ailesel Akdeniz Atesi ve Gut”, “Oral Aft-Üveit- Behçet Hastaligina Yaklasim”, “Sistemik Lupus Eriematoz”, ile “Vaskülitler” konularinda önemli bilgiler paylasildigini kaydetti.

Romatolojik hastaliklara dikkat

Sempozyumun yogun ilgi görmesinin kendilerine moral ve güç verdigini ifade eden Prof. Dr. Kisacik, “Bir sonraki yil çok daha büyük ve çok daha genis katilimli bir etkinlik düzenlemeyi planliyoruz” diye konustu.

Sempozyuma konusmaci olarak katilan Hacettepe Üniversitesi Romatoloji Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Prof. Dr. Umut Kalyoncu ise ögrencilere kariyer yolculugunu anlatti, yurtdisi deneyimlerini paylasti. Prof. Dr. Kalyoncu, “Meslegimizi layikiyla icra etmek için sürekli egitimi esas almali ve çok yönlü bilgiye sahip olabilmek adina mutlaka yurtdisinda iyi bir merkezde çalisma firsati yakalamayiz” ifadelerini kullandi. Samsun Liv Hastanesi Romatoloji Uzmani Prof. Dr. Mehmet Sayarlioglu da romatolojik hastaliklarin sik görülen hastaliklar oldugunu hatirlatarak, hastaliklara geç tani konulmasi durumunda is gücü kaybi ve sakatlik gibi istenmeyen sonuçlar dogurabilecegine dikkat çekti. Prof. Dr. Sayarlioglu, ayrica son 20 yilda romatizmal hastaliklarin tedavisinde büyük gelismelerin oldugunu ve yeni ilaçlarla tedavi hedeflerine çok daha kolay ulasildigini vurguladi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen sempozyum, hatira fotografi çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA