Kiliçdaroglu'ndan Taseron Çalisanlara Kadro Sözü

Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, iktidara gelmeleri halinde kamuda taseron isçi çalistirilmayacagini, taseron çalisanlara kadro verilecegini söyledi.

Kiliçdaroglu'ndan Taseron Çalisanlara Kadro Sözü
CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, beraberinde Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ile birlikte Sinop’ta önce merkez Lala köyündeki vatandaslari kisa ziyaret etti. Ardindan Boyabat ilçesinde vatandaslarla bulusan Kiliçdaroglu, iktidara gelmeleri halinde kamuda taseron isçi çalistirilmayacagini, taseronda çalisanlara kadro verilecegi söyledi.



Boyabat’a besinci gelisi oldugunu hatirlatan Kemal Kiliçdaroglu, “Boyabatlilara sunu söylüyorum, baska bir genel baskan gelmedi, besinci keredir geliyorum ve sadece bir sey istiyorum. Allah rizasi için kul hakki yiyene oy vermeyin” diye konustu.



“Devlet taseron isçi çalistirmaz”

Kamuda çalisan taseron isçilere kadro verilecegini vurgulayan Kiliçdaroglu, “Taseron isçileri biliyorum, onlar da buraya gelecekmis ama izin vermemisler. Buradan Karayollari’nin taseron isçilerine selamlarimi gönderiyorum. Hiç meraklanmayin, hepinize kadro verecegim. Onlar gibi degil, herkese kadro verecegim. Devlet taseron isçi çalistirmaz. Devlet kadrolu eleman çalistirir. Devlet ücretli ögretmen, sözlesmeli ögretmen, kadrolu ögretmen diye ayrimcilik da yapmaz. Ögretmen ögretmendir, bizim evlatlarimizi yetistiriyor. Birisi aliyor 100 lira, birisi aliyor 250 lira, birisi aliyor bin lira. Böyle bir haksizlik olmaz, ögretmen ögretmendir, kadrosu kidemi varsa herkes kidemine göre ayligini alir” seklinde konustu.



“Tepkinizi sandikta göstereceksiniz”

Gençlere ‘torpili bitirecegi’ sözünü veren Kiliçdaroglu, “Bakin dün bir baba geldi, ‘oglum Türkiye 2. Oldu KPSS’de ama elediler sözlü imtihanda’ dedi.

Bu simdi hak midir Allah askina. Yuh çekmeyin, sandiga gidip oy verin. Tepkinizi sandikta göstereceksiniz, oy vermeyerek göstereceksiniz. Bakiniz devletin dini adalettir, adaletin olmadigi yerde bereket olmaz, hukuk olmaz, 5’li çeteler cirit atar, uyusturucu mafyalari baronlari kosar eglenir gezer. Bizim küçük evlatlarimizi, gencecik fidan gibi çocuklarimizi zehirlerler. 5’li çeteleri de, uyusturucu baronlarini da bu ülkeden gönderecegim” dedi.

Sogan fiyati tartismasiyla ilgili konusan Kiliçdaroglu, “22 yildir iktidardalar. Eskiye bakin, yeniye bakin bizim tarihimizde bu kadar sogan pahalandi mi? Bu kadar büyük zamlar oldu mu? Düzeltecegim, yukaridan alacagim asagiya verecegim. 5’li çetelerden alacagim halka verecegim, uyusturucu baronlarini kovacagim yurt disina götürülen 418 milyar dolari da alacagim bu millete verecegim” ifadelerini kullandi.

Kadinlara Aile Destekleri Sigortasi sözü

Her kadinin güvence altina alinmasi konusunda Aile Destekleri Sigortasi saglayacaklarini anlatan Kiliçdaroglu, “Bu sigorta dali evlerin de kadinlarin güvencesi olacak. Her kadinin evinde en az asgari ücret kadar her ay para girmis olacak. Kadinin banka hesabina yatacak, gideceksiniz parayi sizler çekeceksiniz. Bunu niye yapiyoruz, fakirin fakirligini, yoksulun yoksullugunu afis edemezsiniz. Insan onuru vardir. Dolayisiyla biz sag elin verdigini sol el görmeyecek, öyle yapacagiz” diye konustu.

Konusmasinin sonunda Kemal Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet kalabaliga karanfil atti, kalp isareti yapti.
Kaynak: İHA