Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen Togg'la Sehir Turu Atti

Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili Togg ile sehir turu atarak vatandaslara tanitan Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Türk is insanlarimizin kabiliyetleriyle, fabrikalariyla, tesisleriyle, bizim mühendislerimizle ve çalisanlarimizla yapilan bir araci kullanmak ve ülkemizde böyle bir aracin olmasi bambaska bir duygu” dedi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen Togg'la Sehir Turu Atti
Bursa Gemlik’te üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili Togg’un ilk akilli cihaz modeli T10X’in Isparta’da ki ilk sahibi Emrah Tuygun, otomobilini Isparta Belediyesi önüne getirerek sehir turu atmasi için Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tahsis etti. Sürücü koltuguna geçerek sehir turuna baslayan Basdegirmen, ilk yerli ve milli otomobili Ispartali vatandaslara tanitti. "Gemlik" renk Togg’u gören vatandaslar, yogun ilgi göstererek hatira fotografi çektirdi.

Togg’u kullanirken çok gururlandigini dile getiren Baskan Basdegirmen, “Yillarca degisik araçlar kullandik, degisik ülkelerin ürettigi araçlari kullandik. Hem kendi ülkemizin ürettigi araci kullanmanin gururuyla hem de kullandigimiz aracin bu kadar kaliteli olmasi gururuyla hani deriz ya “yag gibi gidiyor”, yag gibi giden bir araci kullanmak kadar güzel bir sey yok gururlandik, mutlu olduk, ülkemizin olmasi duygularimizi çok kabartti” dedi.

Vatandaslarin Togg’a karsi yogun ilgisine deginen Basdegirmen, “Araci gören vatandaslarin ilgi alakasi bir araçtan öte, milli duygularla ülkemizin araci olarak görmeleri çok farkli bir heyecan verdi. Otomobilin birçok çesidi var ama bizim yapmis oldugumuz otomobil digerlerinden daha mükemmel. Cumhurbaskanligimiz öncülügünde yapilan, Türk is insanlarimizin kabiliyetleriyle, fabrikalariyla, tesisleriyle, bizim mühendislerimizle ve çalisanlarimizla yapilan bir araci kullanmak ve ülkemizde böyle bir aracin olmasi bambaska bir duygu, ben gerçekten çok duygulandim” seklinde konustu.

Konusmalarinda Türk savunma sanayisine deginen Basdegirmen, “Biz uçagimizi, gemimizi üretiyoruz. Savunma sanayimiz ile yapabilecegimiz her seyi yapiyoruz. O kadar güçlü bir ülkeyiz ki Allah’in izni ile çok daha güzellerini yapacagiz. Vatandaslarimizin önüne kadar gelen bu otomobil insanlari çok farkli duygulandirdi. Cumhurbaskanimiza ve bu aracin üretilerek bugünlere gelmesini saglayan is adamlarimiza ve bu isin içerisinde olan çalisanlarimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA