Sandiga Gitmekte Zorlanan Hastalarin Yardimina Saglik Ekipleri Yetisti

Sivas’ta Evde Saglik Hizmeti alan ve sandiga gitmekte zorlanan hastalar oy kullanmasi için evlerinden alinarak ambulanslarla sandiga götürüldü.

Sandiga Gitmekte Zorlanan Hastalarin Yardimina Saglik Ekipleri Yetisti
Sivas’ta çesitli saglik nedenleri ile ev ortaminda saglik hizmeti alan vatandaslarin oy kullanabilmesi için Sivas Il Saglik Müdürlügü Evde Saglik Hizmetleri Birimi harekete geçti. Sabah 08.00 itibari ile oy kullanma isleminin baslamasiyla oy kullanmak için disari çikamayan hasta vatandaslara ekipler ambulanslarla hastalari oy kullanacaklari okullara tasidi. Evde saglik hizmeti alan 76 yasindaki KOAH hastasi Behiye Tecer, saglik ekiplerinin kendisine çok yardimci oldugunu belirterek, “Allah yokluklarini göstermesin. Ambulans olmasaydi oy kullanmaya gelemezdim. Hayirlisi hangisi ise seçim ona nasip olsun” dedi.

Evde saglik hizmeti ekiplerince ambulansla evinden alinip oy kullanacagi okula getirilen 81 yasindaki Kazim Tecer, uygulamanin çok faydali oldugunu söyleyerek, “Esimle beraber, oy kullanmaya gelemedigimiz için ambulansla alip oy kullanmaya getirdiler. Bu uygulama çok güzel. Ben belki baskasinin arabasiyla gelebilirdim fakat esim hiç gelemezdi” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, diyabet hastasi Turan Sönmez, uygulamadan memnun oldugunu söyleyerek, “Diyabet hastasiyim ondan dolayi ayagim kesildi. Saglik ekipleri bana çok iyi davraniyorlar. Allah kimsenin basina böyle bir olay vermesin. Hayatim boyunca böyle bir sey görmedim.30 yil sonra ilk defa doktora gittim” diye konustu.

Kaynak: İHA