Sarigöl Ovasi'nin Baglarinda Hummali Çalisma

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz sultani üzümün yetistigi Sarigöl Ovasi’ndaki baglarda hasat sezonu hazirliklarina baslandi.

Sarigöl Ovasi'nin Baglarinda Hummali Çalisma
Dünyaca ünlü çekirdeksiz sultani üzümün yetistirildigi Sarigöl Ovasi’nda üzümler ihracat için hazirlaniyor. Geçtigimiz hafta meydana gelen yagislar nedeniyle baglarin hastalanmamasi için gece ilaçlamalarini yapan çiftçiler, gündüzleri de baglarina gelerek bakimlarini eksik etmiyor. Üzüm baglarindaki çalismalari anlatan üzüm üreticisi Emin Cepel, "Kaliteli üzüm almak için iyi tarim uygulamasindan ve ziraat mühendislerinden faydalanmaktayiz. Baglarda tarimsal ilaçlama, üzümsüz kollarin alinmasi, gübreleme, damlama ile sulama, üzüm salkimi altindaki yapraklarin alinmasi, uzun kollarin kesilmesi, izgara çekilmesi gibi çalismalar yapmaktayiz" dedi.

Cepel, ayrica üzümünü dolu yagisi gibi olumsuz hava sartlarina karsi korumaya aldigini da söyledi.



Üretilen üzümün yüzde 85’inin ihraç edildigini söyleyen Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen, "Üzümün baskenti Sarigöl Ovasi’dir. 113 bin dekarlik sultaniye üzümlerin yüzde 85’i yas olarak ihraç edilmekte, geriye kalanlar ise saraplik ve kurutmalik olarak degerlenir. Ilçemizde ayrica sofralik çekirdekli dokuz tür üzüm de vardir. Her zaman kaliteli üzüm iyi para ediyor" dedi.

Kaynak: İHA