Ana Yolda Araçlari Durduran Lezzet Açiklamasi Kuyulu Çilegi Görücüye Çikti

Elazig’in meshur Kuyulu çileginde hasat basladi. Daha çok ana yol kenarinda satilan çilegi almak isteyen sürücüler, ana caddenin kenarinda durarak kasalarca çilek alip yollarina devam ediyor.

Ana Yolda Araçlari Durduran Lezzet Açiklamasi Kuyulu Çilegi Görücüye Çikti
Her yil mayis aylarinda ürün alinan çilek, toplanmaya baslandi. Elazig’in Kuyulu beldesinde yetisen çilekler, üreticiler tarafindan yol kenarinda kasayla satiliyor. 10 yildir yol kenarinda çilek satan Sinan Demir, bu sene de mesaisine basladi, Her gün sabahin ilk saatlerinde ana yola gelen Demir, kurdugu tezgahta müsterilerini agirliyor. Sabahin erken saatinde tarladan aldigi çilekleri yol kenarina siralayan ve aksama kadar bekleyen Demir, çileklerin kasasini ise 50 liradan satiyor. Yogunluga göre günlük 30 ile 40 kasaya kadar satis yapabilen Demir’in çilekleri sehirlerarasi yol giden birçok kisi olmak üzere yurt disinda yasayan gurbetçilerin de sofrasinda yer aliyor.

Çilek satislarinin bu yil iyi oldugunu kaydeden Demir, ‘’Kuyulu çilegi çok meshurdur. Özellikle disardan gelen vatandaslar çok ilgi gösteriyor. Yol boyunca çilek satan arkadaslar var. Ekmegimizi bu sekilde kazaniyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA