Akbas Baraji'ndan Getirilen Su Göveçlik'e Ulastiriliyor

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Akbas Baraji’ndan kent merkezine getirilen suyu, özellikle yaz aylarinda susuzluk riski tasiyan Göveçlik Mahallesi’ne ulastiracak iletim hatti çalismalarini inceledi. Baskan Zolan, özellikle yaz mevsiminde susuzluk riski tasiyan bölgelerin su güvenligini simdiden aldiklarini vurguladi.

Akbas Baraji'ndan Getirilen Su Göveçlik'e Ulastiriliyor


Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, kentin 50 yillik içme suyu ihtiyacini karsilamasi hedefiyle hayata geçirilen Akbas Baraji’ndan kent merkezine getirilen suyu, özellikle yaz aylarinda susuzluk risk tasiyan Göveçlik Mahallesi’ne ulastiracak iletim hatti çalismalarini inceledi. Göveçlik Mahallesi’ndeki çalismalari inceleyen Baskan Osman Zolan’a Büyüksehir Belediyesi DESKI Içme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Baskani Ufuk Yarar ve beraberindekiler eslik etti. Çalisanlarla bir süre sohbet edip kolayliklar dileyen Baskan Zolan, burada yaptigi açiklamada Denizli’nin içme suyu ihtiyaci için gelecege yaptiklari en güzel yatirimlardan birinin Akbas Baraji oldugunu ifade ederek, “Aritma tesisi ve iletim hatlariyla baraj suyunu Denizli merkezimize getirdik. Çok sükür su anda birçok mahallemiz Akbas Baraji’ndan gelen suyu kullaniyor” diye konustu.



“Su hayattir”

Akbas Baraji’ndan kent merkezine getirdikleri suyu, simdiden önlem alarak içme suyu ile ilgili risk tasiyan bölgelere ulastirmalari gerektigini vurgulayan Baskan Zolan, “Yaptigimiz iletim hatti çalismasi ile bu suyumuzu Denizli’mizin en yüksek noktasinda bulunan Göveçlik Mahallemize ulastirmis olacagiz” dedi.

Göveçlik Mahallesi’ndeki su kaynaklarinda azalmalarin yasandigini isaret eden Baskan Zolan, söyle konustu: “Özellikle yaz döneminde vatandaslarimiz susuz kalabilir düsüncesiyle, risk olusturmamak ve su güvenligini saglamak için iletim hatlarimizi yapiyoruz. Bu hat sadece Göveçlik’e degil birçok mahallemize de suyu ulastiracak. Su hayattir. Suyumuzu güvence altina almak, riske sokmamak, insanlarimiza sikinti olusturmamak adina bu yatirimlari simdiden yapiyoruz. Denizli’mize, Göveçlik ve çevredeki tüm mahallelerimize hayirli olsun.
Kaynak: İHA