Yeni Çiftlerin Ev Ihtiyaçlari Giderilmeye Baslandi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin (GBB), bu yil dünya evine girecek genç çiftlere destek olmak için hazirladigi ev esyalari ilk sahiplerine ulasti.

Yeni Çiftlerin Ev Ihtiyaçlari Giderilmeye Baslandi
Baskan Fatma Sahin’in, “Yuva kurmak sizden, destek Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nden” sözlerinden hareketle 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami haftasinda müjdeledigi destek paketinin dagitimina baslandi. Bu çerçevede Sehitkamil ilçesine bagli Fistiklik Mahallesi’ndeki yeni çiftlerin buz dolabi ihtiyaci giderildi.

Simdiye kadar yaklasik 7 bin kisi basvurdu!

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Dr. Abdullah Aksoy, “Yuva kurmak sizden, destek Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nden” projesine simdiye kadar yaklasik 7 bin kisinin basvurdugunu belirterek, “Basvuran vatandaslarimiz, evlilik cüzdanini olusturduktan sonra biz, bu basvurulari degerlendirme altina aliyoruz. Zaten ortalama olarak da Gaziantep genelinde yilda 20 bin civarinda çift evleniyor” dedi.

Basvuru sartlari uyan 200 yeni evli çifte talep ettigi ev esyalari ulastirilacak

Aksoy, su ana kadar 200 genç çiftin evlilik cüzdanini olusturdugu için bu yardimdan faydalanacagini dile getirerek, “Hali hazirda 7 bini askin çiftin basvurulari da sartlarinin olgunlasmasiyla degerlendirilerek esya dagitim programina peyderpey alinacak. Dagittigimiz ev esyalarinin içerisinde; buzdolabi, çamasir makinesi, bulasik makinesi, firin, oturma grubu ve elektrikli ev esyalari bulunuyor. Çiftlerimiz yalnizca bir seçenek içerisinde yer alan bir ürün desteginden faydalanabiliyor” ifadelerini kullandi.

Konusmasina aileye müessesesine çok önem verdiklerini aktararak devam eden Aksoy, “Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz Fatma Sahin’in talimatiyla baslatilan bu projede gençlerimiz mutlu ailelerde, mutlu yuvalarini kurarken biz de bu mutluluklarina bir nebze katkimiz olsun istiyoruz. Haliyle bugün basvurusu alinan genç çiftlerimizin beyaz esyalarini tasimaya basladik. Evlenecek olan yeni çiftlerimiz, basvurularini yaparak sartlari da uygun olmasi halinden bu destekten faydalanabiliyorlar. Bu destek bizler için çok önemli. Çünkü mutlu aileler, mutlu toplumlari olusturuyor. Mutlu toplumlar da mutlu devletleri olusturuyor. Biz aile kurumuna, çok önem veriyoruz. Genç çiftimize de ömür boyu mutluluklar diliyorum” diye konustu.

Büyüksehir’in bu destek paketinden faydalanan Yalçin Sag ise, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bu desteklerinden dolayi tesekkürlerini sunarak, “Büyüksehir’in yaptigi çalismalar çok güzel, yapilan bu yardimlardan dolayi memnunum” dedi.

7 Mayis 2023 tarihinden sonra evlenen veya evlenecek 18-30 yas araligindaki çiftlerden yalnizca bir kisinin yararlanabilecegi destek paketinin basvurulari, “https://kadindostu.gaziantep.bel.tr/genc-basvuru/beyaz-esya?id=2&tc=” internet adresinden alinmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA