Necip Fazil Kisakürek Vefatinin 40'Inci Yilinda Küçükçekmece'de Anildi

Türk edebiyatinin önemli isimlerinden sair, yazar ve düsünür Necip Fazil Kisakürek, vefatinin 40’inci yilinda Küçükçekmece’de düzenlenen programla anildi.

Necip Fazil Kisakürek Vefatinin 40'Inci Yilinda Küçükçekmece'de Anildi
“Çile", "Ben ve Ötesi", "Kaldirimlar", "Örümcek Agi" ve "Reis Bey" gibi kaleme aldigi birçok siir, tiyatro oyunu, roman ile Türk edebiyatina damgasini vuran yazar, sair ve düsünür Necip Fazil Kisakürek, vefatinin 40’inci yilinda anildi. Anadolu Mektebi Yazar Okumalari Programi çerçevesinde de yer alan Necip Fazil Kisakürek’in anildigi program, protokol konusmalari ile basladi.

Ögrenciler ve ögretmenlerin yer aldigi siir dinletisiyle devam eden etkinlikte Kisakürek’in kisiligi ve eserleri anlatildi. Program, oratoryo ve Reis Bey adli tiyatro eserinin sahnelenmesi ile sona erdi.

“Onun izinden gitmek de siz gençlere yakisir”

Türk edebiyatinin usta ismini vefatinin 40’inci yilinda özlemle andiklarini ifade eden Küçükçekmece Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Gözüdok, “Anadolu Mektebi; milli ve manevi degerlerimize sahip çikan, Türk kültür ve medeniyetinin gelismesine katki sunmus yazarlarin eserlerinin okumasi, yazilan eserlerin degerlendirilmesi gibi sebeplerle baslatilan bir projedir. Bugün burada bu programla Necip Fazil üstadimizi aniyoruz. Onun izinden gitmek de siz gençlere yakisir, üstat Necip Fazil Kisakürek’i bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Gençlerimizin Necip Fazil’i okumasi ve tanimasi büyük bir gereklilik”

Atakent Anadolu Lisesi Müdürü Regaib Mol programda yaptigi konusmada, “Üstadin ideal gençligi taklitten ve özentiden tamamiyla kurtulmus, kendi inancina, geleneklerine, göreneklerine yani kendi milli degerlerine bagli ve kendi özüne sahip çikan ’hiç ölmeyecekmis gibi dünya için, her an ölecekmis gibi ahiret için çalisan’, hakikat ile aldatmacayi bilen ve aksiyona geçirebilen bir dava gençligidir. Gençlerimizin Necip Fazil’i okumasini ve tanimasini, bu anlamda büyük bir gereklilik olarak addediyoruz” diye konustu.

Küçükçekmece Atakent Anadolu Lisesi tarafindan Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Istanbul Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Metin Nari, Küçükçekmece Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Gözüdok’un yani sira ilçe protokolü, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA