Muhtarliklar Hafta Sonu Hizmet Verecek

Erzurum Muhtarlar Dernegi Baskani Cemal Korkmaz, 28 Mayis Pazar günü ikinci turu yapilacak olan Cumhurbaskanligi Seçimleri için YSK’nin Seçmen Bilgi Kâgitlarini yeniden düzenlendigini ifade etti.

Muhtarliklar Hafta Sonu Hizmet Verecek
“Herkes ayni sandikta oy kullanacak”

Muhtarlar Dernek Baskan Cemal Korkmaz, sürecin kisa olmasi sebebiyle, seçmen bilgi kagitlarinin dagitilmasinda olasi aksamalar yasanabilecegini belirterek, “Vatandaslarimiz e-devlet veya www.ysk.gov.tr adresinden oy kullanacagi okul, sandik ve sira numarasini ögrenip oyunu kullanabilir. 14 Mayis 2023 tarihinde hangi okul ve sandikta oy kullandiysaniz 28 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskanligi seçiminde de yine ayni sandikta oyunuzu kullanabilirsiniz. 14-28 Mayis tarihleri arasinda 18 yasini doldurmus olan yeni seçmenlerimizde yukarida belirtilen sekilde okul, sandik gibi bilgilere ulasip oylarini kullanabileceklerdir.” dedi.

Muhtarliklar Cumartesi ve Pazar açik

Seçmen Bilgi Kagidini yirtan, kaybeden, atan veya olmayan vatandaslarin seçim günü saat 17:00 ye kadar bagli bulundugu mahalle muhtarliklarin alabilecegini ifade eden Korkmaz, “Muhtarlarimiz seçim dolayisiyla cumartesi, pazar günü mesai yapacaklar. Tüm muhtarlarimiz 7/24 milletimizin emrindedir. Vatandaslarimizin muhtarliklara gitmeden telefonla muhtarlarimizi telefon ile arayarak okul, sandik ve sira numarasini ögrenip oylarini kullanabilirler. Muhtarliklarimiz cumartesi ve pazar günü mesai yapacaklardir.” diye konustu.

Kaynak: İHA