Kilis'te 60 Yil Sonra Yeni Sebze Halinin Temeli Atildi

Kilis’te mevcut hal binasinin yapiminin ardindan geçen 60 yil sonra yeni bir sebze hal binasi yapimi için temel atildi.

Kilis'te 60 Yil Sonra Yeni Sebze Halinin Temeli Atildi
Kilis Belediyesi tarafindan insa edilecek yeni sebze hali kompleksinin temeli atildi. Kilis Valisi Recep Soytürk, Milletvekili Ahmet Salih Dal ve Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan’in katildigi törende konusmalar yapildi, dualar edilerek temel atildi. Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, yapilacak sebze halinin önemine dikkat çekerek, "Bugün temelini atacagimiz bu sebze hâli kompleksi, 23 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve biri 2 bin 600 metrekare digeri 2 bin 400 metrekare olmak üzere 2 hâl binasi, 250 metrekare pazar alani, 4 balikçi dükkâni, 300 metrekare idari bina, 1 mescit, 1 kantar, 8 dükkandan olusan 450 metrekare sosyal tesis ve hal kompleksinin ihtiyacini karsilayacak olan 1 su deposundan olusacaktir. Mevcut hâl binasinin yapimindan 60 yil sonra memleketimize kazandiracagimiz bu tesisle birlikte, üreticilerimiz ve perakende saticilarimiz sehrin trafigine girmeden ürünlerini hâle rahatlikla getirebilecek, buradaki genis nakliye alanlari sayesinde kisa bir süre içerisinde ürünlerini satabileceklerdir" dedi.

Temel atma programinda konusma yapan Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, "Kaliteli ürün alan çiftçilerin yeni bir sebze halinde ürünlerini sergilemesi ve satisa sunmasi gerekiyor. 60 yil önce yapilan sebze haline Kilisli çiftçilere yetmeyecek hale geldi. Iste bu temelini atacagimiz yeni sebze hali ile beraber çiftçilerin ve esnafin yüzü gülecek" diye konustu.

Törende konusan Vali Recep Soytürk, kentte sebze haline ihtiyaç oldugunu, el birligiyle merhum belediye baskani Abdi Bulut’un hayali olan projelerini gerçeklestirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA