Tunceli Valiligi'nden Sürü Sahipleri Ve Aricilara Duyuru

Tunceli Valiligi, il mera komisyonu tarafindan 10 Haziran tarihi olarak belirlenen mera ve yaylaklara çikacak sürü sahipleri ile aricilarin komisyona basvurmalari halinde tarihin degistirilebilecegini belirtti.

Tunceli Valiligi'nden Sürü Sahipleri Ve Aricilara Duyuru


Tunceli Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, “Il mera komisyonumuzca 10 Haziran olarak belirlenen mera ve yaylaklara çikis tarihi, mevsimsel kosullara bagli olarak üreticilerimizin talebi olmasi halinde Il Mera Komisyonunun degerlendirmesi sonucunda degistirilebilir. Rakimi düsük mera ve yaylalarimiz için kiralama yapan üreticilerimiz 10 Haziran tarihinden önce mera ve yaylalara çikmak istemeleri halinde, çikacaklari tarihten bir gün önce bagli bulunduklari il/ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerine basvurmak suretiyle mera çikis tarihinde degisiklik yapilabilecektir. Yüksek rakimli meralara erken tarihlerde çikislar insan ve hayvan sagligi açisindan tehlike olusturabileceginden bu tür yerlere çikislara müsaade edilmeyecektir” denildi.

Mera komisyonunun aldigi kararlara vurgu yapilan valilik açiklamasinda, “Hileli alim-satim, sahte küpe kullanimi, il disindan izinsiz sürü katimi gibi hususlara kesinlikle müsaade edilmeyecek. Yol kontrol ve güvenlik noktalarimizda, gelen sürülerin hayvan nakil belgeleri veteriner hekimlerimiz ve güvenlik birimlerimizce kontrol edilecek. Izin ve bildirimleri bulunmayan sürüler geri çevrilecektir. Ilimizden transit geçecek hayvan nakil araçlarinin takibi görevli il/ilçe tarim ve orman müdürlügü personeli ile güvenlik kuvvetleri tarafindan yapilacak, ilimiz yol güzergahlari üzerinde hayvan indirmeye müsaade edilmeyecektir. Mera ve yayla kiralamasi yapan her üreticimiz kendisine tahsis edilen alanin disina çikmayacak, mera ve yaylalara çikacak üreticilerimiz bulunduklari bölgelerde köy yerlesim yeri ve arilik-ari kovanlarina 1 kilometreden daha az mesafede konaklama yapmayacaklar” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA