Sinir Kapilarinda 2. Tur Oylari Rekora Kosuyor

Cumhurbaskani Seçimi’nin ikinci turunda yurt disindaki temsilciliklerde oy verme islemi son bulurken, gümrük kapilarinda ise oy verme islemi sürüyor.

Sinir Kapilarinda 2. Tur Oylari Rekora Kosuyor
28 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskani Seçimi’nin 2. turu için yurt disi temsilciliklerinde dün itibariyla oy verme isleminin tamamlamasi ile oy kullanamayan vatandaslar, karayolu ile sinir kapilarina gelerek oylarini kullaniyor. Gümrüklerde oy kullanma süresinde son 3 gün kalmasina ragmen katilim orani ve kullanilan oy sayisinda adeta rekor kirildi. Yüksek Seçim Kurulu, dün saat 23.00 itibariyla yurt disinda oy kullanan seçmen sayisinin 1 milyon 889 milyon 398 oldugunu açikladi.



Oy kullanmak için Almanya’dan geldi

Avrupa ülkelerinde yasayan bazi Türk vatandaslari da Kapikule Sinir Kapisi’na gelerek oylarini kullandi. Almanya’dan geldigini ve vatandaslik görevi olarak oy kullandigini belirten Ali Selçuk, her vatandasin oy kullanmasi gerektigini söyledi.

Selçuk, “Oy kullanmaya geldik. Vatanimiza, milletimize hayirli olsun. Her vatandasin oy kullanmasi gerektigini düsünüyorum. Yurt disinda, Almanya’da yasiyorum. Oy kullanmak için bugün buraya geldik. Vatana millete hayirli olsun” dedi.



“Hayirlisi olsun”

Fransa’dan ülkeye giris yapan Abbas Polat, oy kullanma isleminin ardindan Bursa’ya gidecegini söyleyerek, “Her zamanki gibi çok mutluyuz. Tabii ki insanin ülkesi gibi baska hiçbir yer olamaz. Her zaman gurur duyuyoruz. Insallah insanlarimiz için en hayirlisi hangisi ise Allah onu nasip etsin. Insallah hayirlisi olur” diye konustu.

Seçmenler tatil günleri de dahil 24 saat oy kullanabilecek. Öte yandan, gümrük kapilarinda oy verme islemleri 28 Mayis 2023 Pazar günü saat 17.00’de sona erecek.
Kaynak: İHA