Irkçiligi Dile Getiren Bahar Aslan'a KRV Türk Toplumu'ndan Destek

Almanya’nin Gelsenkirchen kentinde Polis Yüksekokulu’nda ögretim görevlisi Bahar Aslan, sosyal medyada yaptigi ‘emniyet içindeki irkçi tutumu’ dile getiren paylasimi nedeniyle görevden alindi. Yargi sürecinin takipçisi olacaklarini belirten Kuzey-Ren Vestfalya (KRV) Türk Toplumu Baskani Serhat Ulusoy, Alman yetkililerine sürecin demokratik ve tarafsiz sekilde degerlendirilmesi gerektigini söyledi.

Irkçiligi Dile Getiren Bahar Aslan'a KRV Türk Toplumu'ndan Destek
Almanya’nin Gelsenkirchen kentinde Polis Yüksekokulu’nda “kültürlerarasi yetkinlik" dersleri veren Bahar Aslan, sosyal medya hesabinda bazi polislerin yabancilara karsi uyguladigi irkçi tutumu dile getirince isten çikarildi. KRV Türk Toplumu Baskani Serhat Ulusoy, yetkilileri uyararak kullanilan kelimelerin anlamina degil, bütününe bakilip irkçiligin önüne geçilmesi gerektigini söyledi.



Serhat Ulusoy, “Geçtigimiz hafta sonu Bahar Hanim yasadigi üzücü bir olaydan dolayi Alman emniyet mekanizmasina sitem içeren bir tweet paylasiyor. Bu sitemde tam tercümesi ‘kahverengi pislik’ olan, aslinda demek istedigi ‘Nazi pisligi’ seklinde tweet atiyor ve bu Almanya’nin gündemine 2 günden beri bomba gibi girmis durumda. Çünkü bütün emniyet mekanizmasini zan altinda birakan bir algi olustu. Elbette biz de Almanya Türk Toplumu ve Kuzey Ren Vestfalya Türk Toplumu adina bunun genelleme olmadigini ancak bu amaçla da söylenmedigini ifade etmeye çalistik” diye konustu.

Yapilan paylasimdaki kelimelere degil de paylasimin içerigine dikkat edilmesi gerektigini söyleyen Ulusoy, “Bunun daha fazla dikkate alinmasini, olaya bir nevi parmak basan kisinin vasfi itibariyle olaya vakif oldugunu ve görüslerinin faydali olacagina inandigimizdan dolayi, sagduyu içerisinde ele alinmasini rica ettik” seklinde konustu.

Türk toplumu ve diger toplumlarin zaman zaman bu tutumla karsilastigini da söyleyen Ulusoy, “Zaman zaman böyle seyler oluyor, duyuyoruz biz de. Bunu yalanlayan bir durum da yok ancak genelleme olduguna karsi insanlar rahatsiz. Her yerde oldugu gibi belli yerlerde mutlaka oluyordur, bunlarin takipçisi olmak ve ‘olur böyle seyler’ degil tam tersine sistematik olup olmadigini, vatandaslarin niye sürekli bu gibi durumlardan rahatsiz oldugunu ele alinmasini kurum ve kurulus adina takipçisini olmamizi bekliyorlar. Biz de elimizden geldigini yapiyoruz” dedi.

Bahar Aslan’i bir yargilama süreci bekledigini ifade eden Ulusoy, bu sürecin demokratik sekilde ele alinmasi gerektiginin altini çizdi. Aslan’in sonradan yanlis anlasilmaya mahal verdigi için özrünü de diledigini kaydeden Ulusoy, “Kendisi de son yaptigi açiklamada yanlis anlasilmaya sebebiyet verdigi için özür diledi. Ancak bu gibi konularda insanlar kendisine gelip sikayetçi olduklarini söyledi, kendisi de böyle bir seyi yasamasindan dolayi bardagi tasiran nokta neticesinde böyle bir tweet atmis oldu. Güzel bir olay olmadi elbette ama bu sekilde ele alinmasini sagladi” ifadelerini kullandi.

Olayin ’demokratik ve tarafsizlik’ ilkesine uygun sekilde degerlendirilmesi gerektigini vurgulayan Ulusoy, “Alman yetkilileri bu konuda daha önce refleks olarak vermis oldugu tutumlari tekrar gözden geçirmesini rica ediyoruz ve olayin tarafsizlik ilkesine uygun sekilde degerlendirilerek dogru karar alinmasini Almanya Türk Toplumu ve Kuzey Ren Vestfalya Türk Toplumu adina bekliyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA