Denizli OSB, Uluslararasi Çalisma Örgütü Temsilcilerini Agirladi

Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) yetkilileri, Denizli OSB is birliginde gerçeklestirilen “ISMEP Projesi” çerçevesinde Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü’nü ziyaret ederek yürürlükte olan proje hakkinda bilgi aldilar.

Denizli OSB, Uluslararasi Çalisma Örgütü Temsilcilerini Agirladi


“Geçici Koruma Altindaki Suriyeli ve Türk Vatandaslari Için Insana Yakisir Islerin Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü ve Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) arasinda 28 Nisan 2022 tarihinde imzalanan Isyerinde Mesleki Egitim ve Gelisim Programi (ISMEP) çerçevesinde tekstil, makine ve mermer sektörü öncelikli olmak üzere 100 Suriyeli ve 100 Türk vatandasin çalisma onaylarinin alinmasi ve mevcut eleman arayan firmalara yerlestirilip meslek sahibi olmasi hedeflendi. Denizli OSB olarak proje çerçevesinde DOSTEM Mesleki Egitim Merkezi bünyesinde kurulan Denizli ILO Ofisi Proje ekibi, 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle mesleki egitim ve istihdam çalismalarina basladi.

Denizli ILO Ofisi Proje Ekibi, DOSTEM Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Hakki Öztürker koordinatörlügünde 6 kisilik bir ekip ile firma ziyaretlerine basladi.



Proje uygulama sürecinde ise yerlestirilecek Geçici Koruma Altindaki Suriyeli ve Türk vatandaslarin çalisma basvurulari, izinlerin alinmasi ve mesleki egitim ile istihdam alanlarina yönelik çalismak isteyen kisilerin basvurulari degerlendirilerek, ILO projesinden yararlanip yararlanamayacaklari belirlendi. Geri kalan 9 aylik süreçte ise yerlestirilen kisilerin destek ödemeleri ve firmalardan alinacak matbu belgeler tamamlanarak isyerlerine firmalara tesvik ödemeleri gerçeklestirilmis ve mesleki becerilerin gelistirilmesi hedeflendi. Proje çerçevesinde istihdam gerçeklestirilen firmalar 6 ay boyunca istihdam edilen kisi sayisinca asgari ücretin yüzde 30’u ve SGK prim desteklerinden faydalandi.

ILO ISMEP Projesinde yeni durum incelenmis, yaklasik 400 kursiyer firmalar ile mülakata alinmis, mesleki gelisim egitimleri verildi.

SGK girisi yapilmis olan 158 aday ise tesvik desteginden yararlandirildi. Ise yerlestirilen bu adaylarin 97’si Türk vatandasi 61’i de Geçici Koruma Altinda ilde yerlesim gösteren Suriye vatandasidir.

Ziyaret sirasinda göstermis oldugu misafirperverlik dolayisi ile Bölge Müdürü Ahmet TAS’a tesekkürlerini sunan Proje Koordinatörü Emily Harwit, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü ile gerçeklestirilen proje çerçevesinde basarili bir organizasyon içerisinde oldugunu, firmalarin istihdam edilen çalisanlara yaklasimlarindan memnuniyet duydugunu belirtti.

Denizli OSB ILO Ofisi proje koordinatörü Hakki Öztürker ve proje ekibine yapmis olduklari çalismalar için tesekkür eden Emily Harwit, özellikle Engelli istihdami konusunda projenin gerçeklesmis oldugu 6 il içerisinde Denizli OSB’nin ilk sirada oldugunu belirtti.

Denizli OSB ile is birliklerinin devam edecegini ve yeni projeler ile çalismalarin sürecegini belirterek ziyaret tamamlandi.
Kaynak: İHA