Çayirli Göleti Yagislarin Ardindan Tamamen Doldu

Erzincan’in Çayirli ilçesinde bulunan ve tarimsal sulama için kullanilan Çayirli Göleti’nin su seviyesi, son haftalarda devam eden yagislarin ardindan yükselmeye baslayarak tamamen doldu.

Çayirli Göleti Yagislarin Ardindan Tamamen Doldu
Erzincan’in Çayirli ilçesinde bulunan gölete, ilk olarak ilçeye bagli Ozanli köyünün deresinden su aktarimi baslamisti. Çayirlili çiftçilerin gündeme tasidigi tarimsal sulama sorunlari çerçevesinde yapilan çalismalar sonucunda, sulama mevsimi haricinde bosa akan suyun degerlendirilmesi için 2 kilometrelik mesafeye 400 milimetre çapinda borular dösenerek, tarimsal sulama için kullanilan Çayirli Göleti’ne aktarilmasinin yani sira son haftalarda yagmur yagislarinin artmasinin ardindan göletin su seviyesinin yükseldigi gözlemlendi. Kurak görünümüyle çiftçileri tedirgin eden göletin su seviyesinde ki doluluk maksimum seviyelerde. Tamamen dolan gölette artis olmasi üretici çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çayirli Kaymakamligi tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada ise; “Bu sene kis mevsiminin kurak geçmesine ragmen son yagan yagmurlarla birlikte maksimum seviyesine ulasan göletimiz, bu sezon da yine çiftçilerimizin yüzünü güldürdü.

Tarimsal sulama için kullanilan gölet suyu sulama mevsiminin baslamasi ile birlikte kapaklarini açacaktir” denildi.
Kaynak: İHA