Baskan Kadir Kara Insaat Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Osmaniye Belediye Baskani Kadir Kara, ‘Osmaniye’nin Yeniden Insasi Noktasinda Alinacak Ortak Kararlarin Istisare Toplantisi’nda insaat sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Baskan Kadir Kara Insaat Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta yasanan yikici depremlerden etkilenen Osmaniye’de, kentin gelecegi ve vatandaslarin huzuru için planlama çalismalari hakkinda bilgi vermek üzere Belediye Baskani Kadir Kara, ‘Osmaniye’nin Yeniden Insasi Noktasinda Alinacak Ortak Kararlarin Istisare Toplantisi’nda insaat sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Baskan Kadir Kara tarafindan imar konusunda nasil bir yol izleneceginin bilgisinin verildigi toplantida Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan belirlenen yönetmeliklerde alinan kararlar da istisare edildi. Kent geneline insa edilecek olan yapilarin kat sayisi hakkinda da bilgilerin verildigi toplantida planlama çalismalari da görüsüldü.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Baskan Kara, “6 Subat’ta küçük kiyamet diye adlandirilan, asrin felaketi diye nitelendirilen büyük bir depremi yasadik. 6 Subat’tan bu zamana geçen süre içerisinde önceligimiz insan odakliydi, çalismalarimizi da buna göre yürütüyorduk. Vatandaslarimizin insani ihtiyaçlarini karsilayabilmesi için gerekli olan tesislerin hem devlet tarafindan hem de yerel yönetim olarak bizim tarafimizdan kurulabilmesi için Osmaniyeli hemsehrilerimize yardimci olmaya çalistik. Belediye binamiz da bazi hasarlar gördü. Bu süreçte görevimizi kademede kurmus oldugumuz Afet Irtibat Merkezi’mizden yürüttük. Belediyemizin eksiklerinin giderilmesinin ardindan bu hafta itibariyle rutin hizmetlerimize basladik. Burada rutin hizmetlerimize baslayinca hemen önümüze gelen konulardan birisi imarla ilgili nasil bir yol izleyecegiz oldu. Belediyeye geldigimiz zaman nasil bir cevap alacagiz. Hem belediye çalisani açisindan hem de sizler açisindan bu sorunun cevabini bulmak üzere bu toplantiyi düzenledik. Bundan sonra izlenecek yol ne olacak. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin sürecin yönetilmesiyle ilgili yayinladigi bildiriler, genelgeler ve yönetmelikler var. Biz de bunlara uygun sekilde bu süreci nasil yönetiriz diye sizlerle bir araya geldik” diye konustu.

Toplanti, Belediye Baskani Kadir Kara’nin açilis konusmasinin ardindan sektör temsilcilerinin sorularinin cevaplandirilmasiyla sonra erdi.
Kaynak: İHA