Akdamar Adasi'nda Ünlü Mankenlerden Yöresel Kiyafet Defilesi

Van’in Gevas ilçesine bagli Akdamar Adasi’nda aralarinda Tugba Özay’in da yer aldigi ünlü mankenler, yöresel kiyafet defilesi gerçeklestirdi.

Akdamar Adasi'nda Ünlü Mankenlerden Yöresel Kiyafet Defilesi
Bisaroglu Kuyumculuk tarafindan Akdamar Adasi’nda ünlü mankenlerin yer aldigi yöresel kiyafet defilesi düzenlendi.

Tugba Özay, Ayse Arma, Ipeknaz Ilgen, Simge Danismaz, Basak Isildak, Güler Dilara Sagban ile Gürcistanli manken Ellina Sharapova, Bisaroglu Kuyumculuk tarafindan tasarlanan takilari takip, yöresel kiyafetleri giydi. Akdamar Kilisesi etrafindaki defilede ünlü mankenler adaya hayran kaldilar. Ilk defa Akdamar Adasi’ni görme firsati bulan mankenler, bol bol fotograf çekip, sosyal medyalarinda paylastilar.

Akdamar Adasi’nda bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin önemli oldugunu belirten ünlü manken Tugba Özay, “Van’a birçok kez geldim. Akdamar Adasi’na ikinci gelisim. Burasi tarihiyle, kültürüyle çok önemli bir yer. Dini açidan da çok önemli bir yer. Aslinda ülkemiz o kadar güzel ki, her yeri ayri bir kültür. Türkiye, mozaik yapisi dünya tarihinde ender bulunan yerlerden biri. Bu açidan degerini bilmek lazim. Burasi da çok güzel korunan bir yer. Van’da artik hiçbir fuar, Tugba Özay’siz yapilmiyor. Van benden memnun, ben Van’dan memnunum. Benim bu halimi gören Van’a gelin geldigimi sanir ama biz çekimler için buradayiz. Bisaroglu Kuyumculuk, gerçekten muazzam tasarimlara imza atiyor. Müthis bir isçilik çikariyorlar. Bugün de Istanbul’dan gelen birçok model arkadasla güzel bir etkinlikteyiz. Tarihin, doganin ve insanin iç içe oldugu bir bütünüz” dedi.

Van’a ve Akdamar Adasi’na ilk defa geldigini belirten Gürcistanli manken Elena Sharapova ise, “Akdamar Adasi’ni ilk defa görüyorum. Çok güzel. Kendimi Gürcistan’da gibi hissediyorum. Çok sevdim burayi. Ben bu anlamda bu etkinligi düzenleyen Bisaroglu Kuyumculuk’a tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Akdamar Adasi ve Van’a hayran kaldigini aktaran ünlü manken Basak Isildak da, “Ilk defa doguya geliyorum. Burada doganin güzelliklerini çok net görüyorsunuz. Ben bu etkinligi düzenleyenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Hedeflerinin yaptiklari tasarimlari Van’in tarihiyle bütünlestirmek ve bunun tanitimini saglamak oldugunu belirten kuyumculuk firmasinin sahibi Casim Aslan ise, “Van’in ve Türkiye’nin önemli tarihi yerlerinden olan Akdamar Adasi’nda ünlü mankenlerimizin sunumuyla hem yöresel kiyafet hem de takilarimizin yer aldigi bir defile düzenledik. Amacimiz hem ilimizin güzelliklerini dünyaya tanitmak hem de yaptigimiz tasarimlari bu tarihi dokuyla birlestirmekti. Çok güzel bir etkinlik oldugunu düsünüyor, emegi geçen tüm arkadaslarimi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA