Hatay Hassa'da 4 Bin Deprem Konut Için Kazmalar Vuruldu

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi’nca (TOKI) Hatay’in Hassa ilçesinde ilk etapta yapilacak bin 780 konut için çalismalar baslatildi.

Hatay Hassa'da 4 Bin Deprem Konut Için Kazmalar Vuruldu
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da, agir hasarli binalarin yikim çalismalari devam ederken, diger taraftan kalici konutlarin yapimina da devam ediliyor. Altinözü ilçesinden sonra Hassa’da da kalici konutlarin yapimi için çalismalara baslandi. Hassa merkez Yalak Mevki olarak adlandirilan bölgede insa edilecek konutlar için ilk kazma vuruldu. Zemin etüdü çalismasinin ardindan yamaç alanda is makineleri ve kamyonlar hafriyat çalismalarina basladi.

Ilk etapta bin 780 kalici konutun yapilacagi bölgede, kazi, santiye ve vinç kurulum çalismalari devam ediyor. Kisa süre içinde 11 blokun kazisi yapildi ve beton dökülebilecek bir seviyeye getirildi.

Vinç kuleleri, personellerin kalacagi santiyelerdeki bölümlerde betonlama çalismasinin basladigi görüldü.

Zemin arti 3 ve 4 kat seklinde yatay ve yöresel mimariye uygun sekilde yapilacak konutlar, radye temel üzerine, tünel kalip sistemi ile insa edilecek. Hassa’da yapilacak toplam 4 bin konut mini bir sehri andiracak. Konutlarda; sosyal donati alanlari, ilkokul, ortaokul, lise, cami, pazar yeri gibi kültürel aktivitelerin oldugu yerler de yer alacak. 4 etap seklinde 1 yilda tamamlanacak konutlarda 2 binin üzerinde personel görev yapacak.
Kaynak: İHA