Depremzedelerin Yaralari Sariliyor

6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasinda yaklasik üç bin depremzedeye kampüsünü ivedilikle açarak; barinma, yemek ve hijyen ihtiyaçlarini karsilamanin yanisira, deprem bölgesinin çesitli noktalarinda sosyal ve psiko-sosyal destek faaliyetleri yürüten Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), hayata geçirerek sürdürdügü projelerle depremzedelerin yaralarini sarmaya devam ediyor.

Depremzedelerin Yaralari Sariliyor
Depremler sonrasinda Gaziantep’in Islahiye ilçesinde kurulan 3 bin kisilik Kalyon Konteyner Kent’te depremzede çocuklar, gençler, kadinlar ve yetiskinlere yönelik yapmis oldugu ve düzenledigi sosyal ve psiko-sosyal destek programlari, saglik bakimi ve danismanligi faaliyetleri, el isi ve kooperatifçilik atölyeleri, YKS/LGS hazirlik kurslari ile deprem yaralarini sarmaya çalisan HKÜ akademik ve idari personeli ile ögrencileri, son olarak temin ettikleri 1500 kitabi LGS/YKS sinavlarina hazirlanan depremzede ögrencilerle bulusturdu.

Genis bir çerçevede destek olmaya çalisiyoruz

Yapilan çalismalar ile ilgili bilgi veren HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Gücümüz yettigince, elimizden geldigince, ulasabildigimiz ölçüde, depremzedelere genis bir çerçevede destek olmaya çalisiyoruz. Adiyaman’da, Kahramanmaras’ta, Gaziantep Islahiye’de, Hatay Kirikhan’da, çadirkentlerde, konteynerkentlerde, depremzede ögrencilerimize ve vatandaslarimiza destek olmaya çalisiyoruz, acilarini paylasmaya çalisiyoruz, moral vermeye çalisiyoruz. Depremzedeler için baslattigimiz proje ve hizmetlerimizin sürdürülebilir olmasi için gayret ediyoruz. Herkes elinden geleni yapiyor, destek veriyor. Gönüllü oluyor. Herkes kendi yetkinligi ölçüsünde katki veriyor. Özel egitim bölümümüz özel egitim ihtiyaci olan depremzedelere yardimci oluyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümümüz depremde meydana gelen fiziki travmalarin tedavisi ile ilgileniyor. Psikoloji Bölümümüz genis çerçeveli bir psiko-sosyal destek programi uyguluyor. Tiyatroya gönül veren ögrencilerimiz depremzede çocuklar için oyunlar sahneliyor. Sürekli Egitim Merkezimiz depremzede ögrencilere LGS/YKS hazirlik kurslari veriyor. Kadin ve Aile Arastirma ve Uygulama Merkezi’miz kadinlarimiz ve ailelerimiz için programlar düzenliyor. Tüm personelimiz, ögrencilerimiz ve birimlerimiz ile depremzedelerimiz için seferber olmus durumdayiz” dedi.

Kaynak: İHA