Baskan Oprukçu Anakiz Öger'in Evini Teslim Etti

Nigde’nin Bor ilçesinde meydana gelen depremde Konya’nin Eregli ilçesinde evi hasar alan Anakiz Öger’e yeni evi Eregli Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu tarafindan teslim edildi.

Baskan Oprukçu Anakiz Öger'in Evini Teslim Etti
Nigde’nin Bor ilçesinde 25 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ve Eregli ilçesinde de hissedilen 5,3 siddetindeki deprem sonrasi Belkaya Mahallesine giderek hemserilerinin yaninda olan ve hasar gören evler hakkinda bilgiler alan Eregli Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu, zarar gören evi yikilan Anakiz Öger’e evini yapacagina dair söz vermisti. Baskan Oprukçu, bu sözünün üzerinden 3 aydan kisa bir süre geçmesine ragmen Anakiz Öger’in evinin yapimini tamamlayarak anahtarini teslim etti. Anahtar teslimi sirasinda duygusal anlar yasandi. Evine tekrardan kavusmanin mutlulugunu dile getiren Anakiz Öger, Baskan Oprukçu’ya tesekkür dileklerini ifade ederek dualar etti.

Duygularini ifade eden Baskan Oprukçu, “Öncelikle sözümüzü kisa sürede yerine getirerek Anakiz teyzemizi yeniden evine kavusturmanin onurunu ve gururunu yasiyoruz. Deprem felaketleri ülke olarak bizi derinden etkiledi. Deprem bölgelerine yardim noktasinda belediye olarak elimizden gelenin fazlasini yapmaya özen gösterdik, sükürler olsun ki bunda da muvaffak olduk. Diger taraftan Belkaya Mahallemizde de hasara neden olan deprem sirasinda hemen mahalleye ekiplerimizle geldik ve hasar tespitlerimizi yapmistik. Evi büyük oranda hasar gören Anakiz teyzemize de evini sifirdan yapacagimizin sözünü vermistik. Allah’a sükürler olsun ki kisa zamanda da tamamladik ve anahtarlarini Anakiz teyzemize teslim etmenin mutlulugunu yasadik, ilk çayimizi da evinde içtik. Bundan önce oldugu gibi bundan sonra da hemserilerimizin her zaman yaninda olacak ve sehrimize, hemserilerimize hizmet noktasinda tüm imkanlarimizi seferber edecegiz. Biz millet olarak el birligi, gönül birligi ile birlikte her türlü zorlugun üstesinden geliriz. Yeter ki sagligimiz ve huzurumuz olsun. Rabbim büyük felaketlerden aziz milletimizi korusun” dedi.

Kaynak: İHA