Ardahan'da Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi

Anadolu Imam Hatip Liseleri ile Imam Hatip Ortaokullari arasindaki "Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi Bölge Finali" Ardahan’da yapildi.

Ardahan'da Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi
Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügünce, Milli Egitimin genel amaçlari ve Anadolu Imam Hatip Liselerinin kurulus misyonu çerçevesinde; okullarda ögrenim gören ögrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetleri dogrultusunda yetismesini saglamak, kisisel ve mesleki gelisimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarina yardimci olmak amaciyla düzenlenen; “Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma, Hafizlik, Ezan Okuma ve Minberde Hutbe Okuma” yarismalarinin finali ilimizde gerçeklestirildi.

Serhat Ulu Camiinde düzenlenen yarisma neticesinde dereceye giren ögrencileri özgüven ve basarilar dolayisiyla tebrik ederek ödüllerini veren Ardahan Valisi Hüseyin Öner burada yaptigi konusmada; “Bu toplumun dinini diyanetini bilen ve ögreten insanlara, Kurani okuyan ve okutan nesillere ihtiyaci var. Böyle nesillerin ve gençlerin yetistigi kurumlarin en basinda da Kuran Kurslarimiz ve Imam Hatip okullarimiz geliyor. Bu anlamda ilimizde il merkezinde yapimina baslanan Yatili Kiz Kuran Kursumuzda tamamlandiginda ilimizde kadin hafizlar yetistirilmesine yönelik önemli bir hizmet eksikligi giderilmis olacaktir. Mevcut Kuran Kurslarimiz ve Imam Hatip Okullarimiz da bölge de bu anlamda çok önemli bir ihtiyaci karsilamaktadir” dedi.

Ardahan’da yapimina baslanan Ardahan Yatili Kiz Kuran Kursu’nun hizmete girmesiyle önemli bir hizmet eksikliginin giderilecegini dile getiren Öner, sunlari kaydetti: “Milletimizin, toplumumuzun maneviyat hayatina yön verecek gençlerin iyi yetistigini görmek hakikaten mutluluk verici. Benim tavsiyem, bu gençler egitimlerini pozitif ve sosyal ilimler alaninda, örgün egitimle yada yaygin egitim imkanlariyla devam ettirsinler. Kuran’in iyi anlasilmasi ve anlatilmasi için daha fazla gayret etmeleri gerekiyor. Kutsal kitabimiz Kurani Kerim, yasamimizi her yönüyle içine alan, rehberlik eden, kolaylastiran, insanligin aydinlanmasi ve saadete ulasmasi için gönderilmistir. Bundan yola çikarak çocuklarimizin, gençlerimizin yüce kitabimizin referansi ile hayata atilmalarini çok önemsiyoruz. Onlarin da bu anlamda sorumluluklari artiyor. Bu gençlerimizin yetismesinde emegi geçenleri kutluyorum. Burada sivil toplum örgütlerimizin de emegi var. Kuran Kursu Derneklerimiz, Okul Yaptirma, Yasatma ve Egitim Faaliyetlerini Destekleme Derneklerimiz bunlarin basinda geliyor. Bu derneklerimize desteklerimizi esirgemeyelim. Degerli Davetliler, Milli Egitimimizin genel amaçlari ve Anadolu Imam Hatip Liselerinin kurulus misyonu çerçevesinde, okullarimizda ögrenim gören ögrencilerimizin ilgi, istidat ve kabilyetleri dogrultusunda yetismesini saglamak, kisisel ve mesleki gelisimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarini saglamak amaciyla; Kurani Kerimi Güzel Okuma, Hafizlik, Ezan Okuma ve Mimberde Hutbe Okuma dallarinda düzenlenmis olan mesleki yarisma programimiza çevre illerden gelen tüm yarismaci, ögrenci ve ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Yarismaya katilma cesareti gösteren ve derece elde eden ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu gençlerimizin ailelerini ve hocalarini bir kez daha kutluyor ve Kur’ana hizmeti olan herkesten Allah razi olsun diyorum.”
Kaynak: İHA