Nene Hatun Ölüm Yildönümünde Düzce'de Anildi

Düzce Erzurumlular Dernegi tarafindan Nene Hatun’un ölüm yildönümü nedeniyle bir anma programi düzenlendi.

Nene Hatun Ölüm Yildönümünde Düzce'de Anildi
Düzece Erzurumlular Dernek Baskani Osman Kucur amaçlarinin Milli Mücadelenin simge isimlerinden olan Nene Hatun’u genç beyinlere naksetmek amaciyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Vatan müdafaasinda önemli rol oynayan 93 harbi sirasinda Erzurum’da Aziziye savunmasina katilan, Rus isgaline karsi Erzurum’daki halk direnisinin simgesi haline gelmis Türk kadin kahramani olan Nene Hatun’un anma programinda her yönüyle ele alindigini ifade eden Kucur, programin özellikle gençlerin begenisini kazandigini söyledi.



Ruslar’in Deveboynu savasindan sonra Erzurum’un varoslarindaki tabyalari da isgal etmesi üzerine Nene Hatun, 3 aylik oglunu evde birakarak sehrin savunmasina katildigini ve yararlilik gösterdigine vurgu yapan Kucur, düzenledikleri programa Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Günden, Düzce Belediyesi Kültür Sanatlar Müdürü Ufuk Sarican, Düzce’de yasanan Erzurumlular ve Düzce halkinin katildigini bildirdi.

Baskan Kucur, amaçlarinin bundan böyle tarihe mal olmus vatansever kisiliklerin bu tür etkinliklerle tanitilacagini da belirterek Basta Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü olmak üzere bütün katilimcilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA