Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Birilerinin Pazarligina Bu Ülkeyi Verebilecek Durumda Degiliz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Tam 21 yildir bu ülkenin istikrarina, bu ülkenin güvenligine, bu ülkenin kalkinmasina emek verdik. Bugünlere gelene kadar çok bedeller ödedik. Çok sikintilar çektik. Bu ülke Istiklal Marsi’ni kolay yazmadi. Bizi 5 vakit ezan sadece ibadete çagirmiyor. Bizi vatan, aile, ülke, ailemizin çocuklarimizin insanlarimizin, sehitlerimizin, gazilerimizin sevgisine çagiriyor. Simdi birilerinin pazarligina bu ülkeyi verebilecek durumda degiliz” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, sehit ve gazi aileleriyle düzenlenen programla bir araya geldi. Bakirköy’de düzenlenen programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Istanbul Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas ve Istanbul Il Jandarma Komutani Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan program Bakan Soylu’nun konusmasiyla devam etti. Program sonunda Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya annesi ve kendisinin bulundugu tablo hediye edildi.

Programda konusan Bakan Soylu, “Mecazen söylüyorum. Bizi bozuk para gibi sokaga atmak isteyenlerin eline yapismak zorunda oldugumuz bir dönem içerisindeyiz. Çünkü burada söylemek istiyorum. Bu günlere kolay gelmedik. Sizler evlatlarinizi sehit verdiniz. Gazilerimiz canlarini ortaya koydular Yüz yil önceki büyüklerimiz savas meydanlarinda Ezan-i Muhammedin bu ülkede hür ve özgür okunmasi için, hilalin ve yildizin, ay yildizin bu ülkede nazli nazli dalgalanmasi için sehit oldular. Yüz yil boyunca bu ülkede terörle mücadeleden tutun kalkinma mücadelesine kadar hesap edemeyecegimiz kadar bu ülke emek verdi. Onurumuzla yasayalim diye. Degerlerimizle yasayalim diye. Inancimizla yasayalim diye. Batinin ahlak yoksunluguna, batinin maddeci anlayisina teslim olmayalim diye. Aile yapimiz bozulmasin diye. Anne bilelim, baba bilelim, dede bilelim, akraba bilelim, komsu bilelim. Ögretmenimizi bilelim. Camimizin hocasini bilelim. Teyzemizi bilelim, halamizi bilelim. Emek verdik, sehit verdik, gaziler verdik. Alinteri döktük. Tam 21 yildir bu ülkenin istikrarina, bu ülkenin güvenligine, bu ülkenin kalkinmasina emek verdik" dedi.

"Bugünlere gelene kadar çok bedeller ödedik. Çok sikintilar çektik" ifadelerini kullanan Bakan Soylu, "Bu ülke Istiklal Marsi’ni kolay yazmadi. Bizi 5 vakit ezan sadece ibadete çagirmiyor. Bizi vatan, aile, ülke, ailemizin çocuklarimizin insanlarimizin sehitlerimizin, gazilerimizin sevgisine çagiriyor. Simdi birilerinin pazarligina bu ülkeyi verebilecek durumda degiliz. Ben çok iyi hatirliyorum. Zeytindali Harekatindan önceydi. Milli güvenlik kurulundaydik. Sayin Cumhurbaskanimiza bilgi verirlerken dediler ki ‘eger biz Afrin’e girersek Amerika bizim mühimmatimizi keser’. Dediler ki ‘eger biz Afrin’e girersek Kanada bizim insansiz hava araçlarimizin kamerasini vermez’. Dediler ki ‘eger biz Afrin’e girersek Almanya bize leopar tanklarini kullandirmaz’. Cumhurbaskanimiz kafasini kaldirdi. ‘Almanya’nin leopar tanki varsa eger, Amerika’nin mühimmati varsa Kanada’nin kamerasi varsa benim de Allah’im var’ dedi.

‘Ben sabah Afrin’e girecegim o teröristleri oradan temizleyecegim benimle gelen gelsin’ dedi.

Ve teröristler temizlendi” diye konustu.

Kaynak: İHA