Yüksekovali Çocuklar Deneyap Atölyelerinde Gelecege Hazirlaniyor

Hakkari’nin Yüksekova Gençlik Merkezi Müdürlügü bünyesindeki deneyap atölyelerinde egitim alan ögrenciler, robotik kodlama konusu basta olmak üzere aldiklari egitimle gelecege hazirlaniyor.

Yüksekovali Çocuklar Deneyap Atölyelerinde Gelecege Hazirlaniyor
Teknoloji yetkinligi yüksek bireylerin yetistirilmesi amaciyla Sanayi ve Teknoloji ile Gençlik ve Spor bakanliklari ve TÜBITAK’in ortak çalismalari sonucu ilçede kurulan deneyap atölyeleri basarilar getirilmeye basladi.

Teknoloji alanina dönüstürülen deneyap atölyeleri çocuklar tarafindan yogun ilgi görürken, yaptiklari islemlerle gelecege emin adimlarla yürüyorlar. Yüksekova Gençlik Merkezi Müdürlügü bünyesinde açilan deneyap atölyelerinde egitim alan ögrencilere; tasarim, üretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazilim teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacilik ve uzay, nano teknoloji ile yapay zeka alanlarinda egitimler verilmesi de saglaniyor.

Açiklamalarda bulunan Yüksekova Gençlik Merkezi Müdürü Ilhan Yilmaz, çocuklari gelecege hazirladiklarini belirterek, “Deneyap atölyemizde toplam 75 ögrencimiz egitim görmektedir. Bu ögrencilerimizle 3 yil içinde bu egitimleri tamamlamayi hedefliyoruz. Bu ögrencilerimiz siradan ögrenciler degil, kendi okullarinda hep basarili olan 75 ögrencimizdir. Egitmenlerle birkaç konuyu burada bitirmis durumdalar. Simdi de robotik kodlama üzerinde çalisiyorlar. Gençlik ve Spor Bakanligimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, TÜBITAK ve teknoloji takimiyla ortaklasa yürütülen bir projedir. Bize böyle bir imlani sunan basta Gençlik ve Spor Bakanligimiza, ortaklarina, valimize, kaymakamimiza ve il müdürümüze sonsuz sükranlarimizi sunariz. Burada emek veren ögretmen arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Çok özverili bir sekilde çalisiyorlar” dedi.

Bilgisayar Mühendisi Leyla Sener ise ögrencilerle güzel isler yaptiklarini söyleyerek, “Dört yildir deneyap atölyelerinde teknolojiyle iç içe çalisiyoruz. 11 alanda egitim veriliyor. Iki egitimimizi tamamlamis bulunmaktayiz. Ilki olan tasarim ve üretim üzerineydi, onu bitirdik. Su an robotik kodlama egitimimizi tamamlamak üzereyiz. Ögrencilerimiz hem teorik hem de uygulama üzerinden sinava tabi tutuluyor. Basarili olan ögrenciler egitim almaya hak kazaniyor. 75 ögrencimiz bulunmakta. Ögrencilerimiz çok güzel bir hevesle islemlerini tamamliyorlar” ifadelerini kullandi.

Ecrin Çiçek isim ögrenci de 75 ögrenci olarak ders aldiklarini söyleyerek, “Ilk basta tasarim ve üretim dersi aldik. Bu derste makineleri kullanmayi ögrendik. Tasarimda hangi asamalar oldugunu ögrendik. Su anda robotik kodlama dersi görüyoruz. Robotlarimiza ses ekleyebiliyoruz, yürütebiliyoruz. Robotik kodlama çok eglenceli bir ders çünkü ögrenirken de egleniyoruz. Bize bu imkanlari saglayan tüm ögretmen ve gençlik merkezimize tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA