Türkiye'nin Ilk Cam Festivali Kapilarini Bu Kez Depremzedeler Için Açiyor

Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 7.’sini düzenledigi Uluslararasi Denizli Cam Bienali 4 Mayis’ta kapilarini açiyor. 4 gün boyunca birçok ilkin gerçeklesecegi bienal Cumhuriyetin 100. yilina özel 12 ülkeden 100 cam sanatçisinin katiliminin yani sira Türkiye’nin ilk NFT cam sergisi ile geliri tamamen depremzedelere bagislanacak cam eser koleksiyonu müzayedesine ev sahipligi yapacak.

Türkiye'nin Ilk Cam Festivali Kapilarini Bu Kez Depremzedeler Için Açiyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Karma Tasarim Atölyesi isbirliginde düzenlenen Denizli Büyüksehir Belediyesi 7. Uluslararasi Denizli Cam Bienali 4 Mayis 2023 Persembe günü saat 09.30’da kapilarini açacak. Türkiye’nin ilk ve tek cam bienali, Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Birçok ilke ev sahipligi yapacak bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yani sira; camin sekillenip sanata dönüsmesini merak eden, camla tanismak isteyen 7’den 70’e herkese açik ve ücretsiz olacak. 4 gün boyunca birçok ilkin gerçeklesecegi bienal Cumhuriyetin 100. Yilina özel 12 ülkeden 100 cam sanatçisina ev sahipligi yapmasinin yani sira Türkiye’nin ilk NFT cam sergisi ile geliri tamamen depremzedelere bagislanacak cam eser koleksiyonu açik artirma ile satilacak. 2021 yilindaki bienalde Ömür Duruerk küratörlügünde 30 sanatçinin katilimi ile gerçeklesen ülkemizin ilk ve tek giyilebilir cam defilesi ikinci kez 6 Mayis Cumartesi saat 20:30’da Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonunda yepyeni tasarimlar ve yeni sanatçilarin katilimi ile yeniden Denizlililerin begenisine sunulacak.

Türkiye’nin ilk NFT sanal cam sergisi gerçeklesecek

Bienalde cam sanatçilarinin geleneksel karma cam sergisi ise bu kez yeni bir vizyonla NFT biçiminde sanatseverlerle bulusacak. Eserlerin NFT kopyasi bienal NFT hesabindan satin alarak ya da bianelde yer alacak cam kumbaraya bagis yaparak Anadolu Üniversitesi cam bölümü ögrencilerine burs olarak hediye edilecek. 7 Mayis Pazar günü saat 17.00’da ise cam eser koleksiyonundan olusan açik artima gerçeklesecek. Mehmet Akif Yilmaztürk’ün sunumu ile gerçeklesecek müzayede de satilacak eserlerin tüm geliri depremzedelere bagislanacak. 7 Mayis’a kadar davetliler bienalde sanatçilari izlemenin ve etkinliklerde yer almanin yani sira kendi cam boncuklarini yapabilecek ve ‘kendi bardagini tasarla’ aktivitelerine de katilabilecek.

Baskan Zolan’dan bienale davet

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, bu yil 7.’sini yaptiklari cam bienalinin Denizli’de geleneksellesen bir kültür ve sanat senligi haline geldigini söyledi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman sanat ve sanatçinin yaninda olduklarini belirten Baskan Zolan, "Sehrimizin degerlerine sahip çikiyoruz. Ayni zamanda kültür ve sanatla gündemimizi ve sehrimizi iç içe tutarak o mutlulugu, huzuru hep beraber sagliyoruz. Kültür ve sanat alaninda düzenledigimiz festival ve etkinlikler bizim için her zaman gurur kaynagi olmustur. Cam sehri Denizli’mize yakisan bir organizasyona daha ev sahipligi yapacagiz. Vatandaslarimizin dört gün boyunca camin usta ellerde nasil hayat buldugunu ve muhtesem eserler ortaya çiktigini görmelerini muhakkak tavsiye ediyorum. Tüm hemserilerimi bienalimize bekliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA