Sudan'da 330 Binden Fazla Kisi Yerinden Edildi

Uluslararasi Göç Örgütü (IOM), Sudan’da 334 bin 53 kisinin iç çatismalar nedeniyle yerinden edildigini açikladi.

Sudan'da 330 Binden Fazla Kisi Yerinden Edildi
Sudan’daki iç çatismalar nedeniyle binlerce kisi evlerini terk etmeye devam ediyor. Uluslararasi Göç Örgütü (IOM) tarafindan yayinlanan raporda, ülkede çatismalarin basladigi 15 Nisan’dan bu yana 334 bin 53 kisinin yani 66 bin 811 ailenin yerinden edildigi bildirildi.

Ülkenin 18 eyaletinin 14’ünde insanlarin yasadiklari yerleri terk ettigi belirtilen raporda, suana kadar 64 binden fazla kisinin ise komsu ülkelere göç ettigi ifade edildi.

Ne olmustu?

Sudan’da 15 Nisan’da Egemenlik Konseyi Baskani Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderligindeki ordu ile konseyin baskan yardimcisi Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo tarafindan yönetilen Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) arasinda çatismalar baslamisti. El-Burhan, isyancilarla savasmak için kurulan RSF’nin bagimsiz bir güç olarak hareket etmesini engellemek amaciyla orduya katilmasi gerektigini belirtirken, Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçeklestirilmesi gerektigini savunuyor. Sudan’daki çatismalarda yapilan son açiklamada can kaybi 528’e, yarali sayisi ise 4 bin 599’a ulasti.
Kaynak: İHA