Sinop'ta 80 Bin Sebze Fidesi Dagitildi

Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü’nün destekleriyle, Sinop’ta çiftçilere 80 bin sebze fidesi dagitildi.

Sinop'ta 80 Bin Sebze Fidesi Dagitildi
Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan desteklenen Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP), “Küçük Aile Isletmeciliginin Gelistirilmesi Için Sebze Fidesi Dagitim Projesi” çerçevesinde yüzde 75 hibe ve yüzde 25’i de çiftçi katkili olmak üzere toplam 80 bin sebze dagitimi gerçeklestirildi.

Fide dagitiminda bilgi veren Sinop Il Tarim ve Orman Müdürlügü Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Yakup Yüzbasi, “Küçük Aile Projesini Gelistirme Projesi kapsaminda ilimizdeki küçük isletmelere sebze fidesi temini yaptik. Bugün toplamda 80 bin adet fide dagitacagiz. 80 bin fide de ayin 15’inde gelecek. 60 bin fide de geçen hafta dagittik. Toplam 220 bin adet kaliteli ata tohumdan elde edilen sebze fidesi üretimini yapti ve çiftçilerimize yüzde 25 bedelli olarak dagitim yapiyoruz. Yani fidenin tanesi 1 TL’ye geliyor. Çiftçilerimize 50, 60’sar adet vererek aile isletmeciligine katki sagliyoruz. Fidelerin arasinda domates, biber, patlican, salatalik ve karpuz var” dedi.

Kaynak: İHA