Otomobiliyle Köpegi Ezdi, Umursamadan Yoluna Devam Etti

Büyükçekmece’de araç sürücüsü, yol kenarinda yatan köpegi ezerek kaçti. Çevredeki vatandaslar yarali köpegi tedavi için veterinere götürürken, polis ekipleri kisa sürede I.K. isimli sürücüyü yakaladi. Yasanan o anlar ise çevredeki güvenlik kameralarina anbean yansidi.

Otomobiliyle  Köpegi Ezdi, Umursamadan Yoluna Devam Etti
Olay, geçtigimiz Pazar günü Büyükçekmece Pinartepe Mahalle’sinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahallelinin besledigi 16 yasindaki sokak köpegi "Emel", cadde üzerinde yattigi sirada otomobiliyle yoldan geçen I.K. isimli sürücü tarafindan ezildi. Aci içinde kivranan köpegi gören mahalle sakinleri, tedavi için Emel’i veterinere götürdü. Sag ve sol ayaklarinda agir yaralar olusan köpegin durumunun halen agir oldugu ögrenildi. Mahalle sakinleri polis ekiplerine sikayette bulunurken, kisa sürede araç sürücüsünü yakaladi. I.K. isimli sahsin çikarildigi mahkemece adli kontrol sarti ile serbest birakildigi ögrenildi.

“Etrafta insan kilikli bir sürü yaratik var. Artik bu hayvanlarin eziyeti bitsin”

Mahalle sakinlerinden Özlem Diktürk Ergun, “Bizim burada baktigimiz 6 tane can dostumuz var. Köpegimiz ’Emel’de bunlardan birisiydi. Aralarinda en yaslisiydi. Sokagin kenarinda yatiyordu. Bir araç hiç acimadan bilinçli bir sekilde hayvani altina aldi ve ezdi. Ön ve arka sag patileri paramparça oldu. Yarin ameliyat olacak fakat 16 yasinda oldugu için anesteziyi kaldirabilir mi bilemiyoruz. Gerekli kurumlara sikayetlerimizi bildirdik. Sonuçlanmasini bekliyoruz. Artik bu hayvanlarin bu eziyeti bitsin. Etrafta insan kilikli bir sürü yaratik var. Ben bir vatandasim ve ayni zamanda bir hayvan severim. Öyle ki hayvani olup da hayvan sevmeyen birisi degil, hayvani olup gerçek bir hayvan severim. Çünkü hayvani olup da disaridaki hayvanlari yok sayan bir sürü insan var. En kisa zamanda bunu yapanin bulunmasini ve en agir cezayi almasini istiyorum. Bugün Emel yarin bir baska bir hayvan ayni eziyete maruz kalacak. Artik bu canlilarin, insanlardan çektigi zulüm bitmeli” dedi.

Kaynak: İHA