Mus'ta 416 Kisinin Istihdam Edildigi Tekstil Fabrikasi Törenle Açildi

Mus’ta, Sultan Alparslan Tekstil Kenti’nde bulunan ve 416 kisinin istihdam edildigi tekstil fabrikasinin açilis töreni düzenlendi.

Mus'ta 416 Kisinin Istihdam Edildigi Tekstil Fabrikasi Törenle Açildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan desteklenen "Çalisan ve Üreten Gençler Programi" çerçevesinde Mus’ta 416 kisinin istihdam edildigi tekstil fabrikasinin açilisi yapildi. Gençlik ve Spor Bakani Muharrem Mehmet Kasapoglu ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Izmir’deki Sabanci Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çalisan ve Üreten Gençler Programi Tanitim ve Tesis Açilis Töreni’nden Mus’a telekonferansla baglandi.

Merkezde Sultan Alparslan Tekstilkent’in de bulunan fabrikalarin 25 ülkeye ihracat yaptigini söyleyen vali Doç. Dr. Ilker Gündüzöz, Mus’un sanayi sahlanmasinin önemli bir merkezi haline geldigini belirterek, "Ayni zamanda Sungu Tekstilkent adi altinda mevcut olan tekstikentimizde de yeni fabrikalar gelisti. Gençlerimiz buralarda istihdam ediyor Bu fabrikalarda 25 ülkeye ihracat yapiliyor. Bu noktada Gençlik ve Spor Bakanimiz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanimiza tesekkür ediyorum. 1071’de Anadolu’nun kapisi olan Mus ayni zamanda bir sanayi hamlesinin sanayi sahlanmasinin önemli bir merkezi haline geldi. Sultan Alparslan diyari Mus’tan sayin bakanlarimizi ve oradaki hazirun tabii ki bu projelerin hayata geçmesi noktasinda Sayin Cumhurbaskanimizi Muslu gençler adina en derin saygi ve sevgilerimle selamliyorum" dedi.

Mus olarak sporda 1 milyarlik spor yatirimi aldiklarini ifade eden Gündüzöz, sunlari aktardi:

"Biz peyderpey aldigimiz yatirimlarla 1 milyarlik spor yatirimi almisiz. Bunun içinde Gençlik ve Spor Bakanligimiza sükranlarimizi sunuyoruz. Gerçekten burada gelecegin olimpiyat sampiyonalari yetisecek. Çok önemli spor alt yapilari Gençlik ve Spor Bakanligi sayesinde giderildi” seklinde konustu.

Kurdelenin kesilmesiyle Bakan Varank ve Kasapoglu, tekstil fabrikasinin hayirli olmasini diledi. Programa, Mus Belediye Baskani Feyat Asya, vali yardimcilari, DAKA Genel Sekreteri Halil Ibrahim Güray ve kurum amirleri katildi.

Kaynak: İHA