Mugla BILSEM Türkiye Üçüncülügü Ödülünü TEKNOFEST'te Aldi

’Kutup Arastirma Projeleri Yarismasina’ katilan ve 631 proje içinde üçüncülük ödülü kazanan Mugla Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) ödülünü TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Gökova Uzay ve Hava Modelciligi Egitim Merkezi Sorumlusu Can Gökovali’dan aldi. Ödül törenine Mugla Milli Egitim Müdürü Emre Çay da katildi.

Mugla BILSEM Türkiye Üçüncülügü Ödülünü TEKNOFEST'te Aldi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu’nun Sosyal ve Beseri Bilimler alaninda ’Kutup Bölgelerine Yönelik Egitici Çizgi Dizinin Gelistirilmesi: Ibis’in Rüyasi’ isimli proje Türkiye geneli okullardan 631 proje ile yaristi. Danisman ögretmenligini Dr. Ayse Tosun’un yaptigi proje ekibi Hatice Nisa Kiliç ve Nursena Karakan ögrencilerinden olustu.

Proje TEKNOFEST’te sergilendi

Mugla’dan sadece Mugla Bilim ve Sanat Merkezi’nin projesinin final daveti aldigi Sosyal ve Beseri Bilimler alaninda ’Kutup Bölgelerine Yönelik Egitici Çizgi Dizinin Gelistirilmesi: Ibis’in Rüyasi’ isimli projenin final asamasi degerlendirmeleri sonucu dereceye giren (Birincilik, Ikincilik ve Üçüncülük derecesi alanlar) ödüllerini, Dünyanin büyük havacilik festivali TEKNOFEST 2023 etkinligi çerçevesinde aldi.

Bu yil üçüncüsü düzenlenen yarismada ögrencileri Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda çalismalar yapmaya tesvik etmek, kutup bilimleri alaninda arastirmalar yapmaya yönlendirilen ögrencilerin bu alanda yapacaklari nitelikli çalismalarla ülkeyi uluslararasi bilimsel çevrelerde önde gelen ülkelerden olmasina katki saglamasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA