Mevsim Geçislerinde Grip Önlemi Olarak Portakal Ve Limon Suyu Tüketiliyor

Eskisehir’de degiskenlik gösteren hava sicakliklari sebebiyle gribe yakalanma tedirginligi yasayan vatandaslarin imdadina taze sikim portakal ve limon suyu yetisiyor.

Mevsim Geçislerinde Grip Önlemi Olarak Portakal Ve Limon Suyu Tüketiliyor
Eskisehir’de serin geçen Ramazan ayinin ardindan hava sicakligi bir sicak bir soguk olarak seyretmeye devam ediyor. Sürekli degisen sicakliklarda vücut direnci düsen vatandaslar grip tehlikesiyle karsi karsiya kaliyor. Mevsim geçis sürecinde gribe yakalanmak istemeyen vatandaslar ise vitamin tüketme arayisina girerken, Eskisehir’in geleneksel içecegi taze sikim portakal suyu ve ‘Sifon’ limonataya ilgi gösterdi. Sezonunun açilmasiyla tezgâhlardaki yerini alan içecekler bardak boyutuna göre 10 ila 20 lira arasinda fiyatlandirilarak, satisa sunuluyor.

“Kisin gribe yakalanmamak için, yazin ise ferahlamak için tüketiyor”

Küçük yaslardan itibaren portakal suyu ve sifon limonata saticiligi yapan Abdullah Satir, sürekli degisen hava sicakliklari sebebiyle vatandaslarin grip olma korkusu yasadigini söyledi.

Gripten korunmak için taze portakal suyunun etkili bir yöntem oldugunu dile getiren Satir, “Insanlar mevsim geçisleri sebebiyle sürekli gribe yakalandiklarindan dolayi vücutlarina vitamin depolama ihtiyaci duyuyor. Gripten korunmak isteyen vatandaslar portakal ve limon siktirarak bir önlem almaya çalisiyor. Meyveleri tezgâhimizin basinda taze taze sikiyoruz ve daha etkili bir yöntem oldugunu düsünüyoruz. ‘Sifon’ limonata sezonu da basladi.

Ramazan ayindan sonra isler açilmaya basladi.

Herkesin bildigi gibi taze sikim meyve sulari çok yararli içecekler. Insanlar bu içecekleri kisin gribe yakalanmamak için, yazin ise ferahlamak için tüketiyor. Her mevsimde tüketilip, vatandasa saglik veriyor” dedi.

Kaynak: İHA