Kulu'da Bilal-I Habesi Bereket Camisi'nin Temeli Atildi

Konya’nin Kulu ilçesinde hayirsever is adami tarafindan yaptirilan Bilal-i Habesi Bereket Camisi’nin temeli düzenlenen törenle atildi.

Kulu'da Bilal-I Habesi Bereket Camisi'nin Temeli Atildi
Kulu ilçesi Karsiyaka Mahallesinde is adami Rafet Erdogan tarafindan yaptirilan Bilal-i Habesi Bereket Camisi’nin temeli törenle atildi. Yardimsever vatandaslar tarafindan tahsis edilen bin metrekare arsa üzerine yapilacak olan Bilal-i Habesi Bereket Camisi ilçede geçtigimiz günlerde ibadete açilmis olan Yunus Emre Camisi’nin aynisi olacak. Bilal-i Habesi Bereket Camisi tabanda 175, bodrum katta 175 ve yukari üst katta ise 150 olmak üzere ayni anda toplamda 500 kisi ibadet yapabilecek.

Caminin 4 tonoz kemer üzerine yapilip son cemaat mahallinde 3 kubbesi olan Osmanli mimarisi ile yapilacagini belirten cami ustasi Ali Hezer, "Türkiye’nin çesitli il ve ilçelerinde çok sayida cami de ustalik yaptim. Ecdadin uyguladigi sistem olan ses akustigini saglayan aslan gögüsleri ile kemer sistemi üzerine insa edilecegiz. Camiye ek olarak sadirvan insaati da yapilacak ve cami bir yil içerisinde bitirilip ibadete açilacak” dedi.

Törene katilan Kulu Ilçe Belediye Baskani Murat Ünver, caminin yapilmasi için yer bagislayan kisiye ve yaptiracak olan Rafet Erdogan’a tesekkür ederek caminin yanina da bir okul yaptirmasi konusunda yardim bekledikleri ifade etti.

Kaynak: İHA