Eskiye Kiymet Verenler Bu Pazarda Bulusuyor

Bolu’da iki yil önce açilan Antika ve Sanat Pazari, eskiye deger veren antika tutkunlarinin ilgi odagi oluyor. Birçok ürünün sergilendigi pazar, ziyaretçilerini adeta geçmise götürüyor.

Eskiye Kiymet Verenler Bu Pazarda Bulusuyor
Antika ve sanat eseri degeri tasiyan ürünleri biriktiren kisiler, iki yil önce bir araya gelerek, Bolu’da pazar alani olusturdu. Antika ve sanat eserlerinin bulundugu pazar, Ihsaniye Mahallesi’ndeki alanda antika tutkunlariyla bulusuyor. Çok sayida ürünün sergilendigi pazar artik "Bolu Antika ve Sanat Dernegi" adi altinda vatandaslarla bir gelecek.

"Dernegimizi kurduk"

Bolu Antika ve Sanat Dernegi Baskan Yardimcisi Turgay Akkaya, "Iki yil önce baslamistik bu ise. Istanbul’un, Ankara’nin, Bursa’nin derneklesip, daha da pazari büyüttüklerini gördük. Biz de bu konuda hemen bilirkisi büyüklerimizden akil alip, bir araya geldik ve dernek kurmaya karar verdik. Dernegimizi kurduk" dedi.



"Talep mükemmel"

Pazarin canli oldugunu söyleyen Akkaya, "Burada görüldügü üzere geçmisin hatiralarini insanlara sunuyoruz. Geçmisi hafizalarina tekrar kaziyoruz. 1900’lü yillarin kültürel ve her zaman herkesin evinde bulamayacagi ama geçmisinde hatiralarinin canlandigi bütün ürünleri sergiliyoruz ve satisini yapiyoruz. Talep mükemmel, kalabalik. Alisveristen bütün esnafimiz memnun" diye konustu.



"Kimlige sahibiz"

Bolu Antika ve Sanat Dernegi Baskani Ali Yerli ise "Bu dernegi daha yeni açtik. Önceden kendi bireysel çabalarimizla bir pazar kurarak bu organizasyonu yaptik, yapmaya çalistik. Hep önümüze bir problemler, sorunlar çikti. Su an gayet iyi, dernegimiz var. Tüzel bir kisiyle, kimlige sahibiz. Dernek faaliyetlerini devam ettiriyor. Su an hali hazirda ilk yapmis oldugumuz bu pazari devam ettiriyoruz. Vatandaslarin talebi gayet iyi. Sehir disindan birçok arkadaslarimiz geliyor. Onlarin talepleri var. Onlara da yer ayirmaya çalisiyoruz. Bu sekilde büyüyüp kültürel bir faaliyet yapmayi düsüncesi içerisindeyiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA