Dagda Gezerken Sürü Halinde Karsisina Çiktilar, Aklina Ilk Dron Geldi

Sivas’ta bir doga tutkunu, daglik alanda gezdigi sirada fark ettigi 10 tane yaban keçisini dron ile kayit altina aldi.

Dagda Gezerken Sürü Halinde Karsisina Çiktilar, Aklina Ilk Dron Geldi
Sivas’in Sarkisla ilçesinde 20 yildir fotografçilik yapan doga tutkunu Ahmet Turan Alpayar, daglik alanda gezdigi sirada yaban keçileriyle karsilasti. O sirada yaninda bulunan dronu bu anlari kayit altina almak için havalandirdi. 10 tane yaban keçisini sürü halinde görüntülemeyi basaran Alpayar, keçileri bir süre takip ederek tepkilerini ölçtü. Ilk basta merakli bir sekilde drona bakan keçiler, daha sonra dron yaklastikça kaçmaya basladi.

Alpayar, bu anlarin kendisi için farkli bir deneyim oldugunu ve keçileri görüntülemeyi basardigi için çok mutlu oldugunu söyledi.



“Dronu görünce kaçtilar”

Ahmet Turan Alpayar, keçilerin dronu görünce kaçmaya basladigini söyleyerek, “Bos zamanlarimda dogayi gezmeyi çok seviyorum ve doga tutkunuyum. Geçtigimiz günlerde fotograf makinemi alip daglarda gezerken dag keçilerini tespit ettim. Sans eseri dron yanimdaydi. Bayagidir dag keçilerinin peslerindeydim ve görüntülemek nasip oldu. 10 tane dag keçisi vardi. Dronu görünce kaçtilar, genç bir sürü oldugunu tespit edebildim. Dron görünce ilk basta merakli bir sekilde baktilar ve daha sonra kaçmaya basladilar. Sonra bir tanesi sürüden ayrildi. Genç oldugu için daha fazla ayrilmasin diye pesinden gitmek istemedim. Görüntü alirken yanimda oglum da vardi. Kendisi lise ögrencisi ve ekoloji bölümünde okumak istiyor. Ogluma da ayri bir tecrübe oldu. Doga çesitliligi ve hayvanlara meraki var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA