Çiftçilerin Hesaplarina Destek Ödemeleri Yatirilmaya Baslandi

Bolu Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Tarim ve Orman Bakanligi’nin üreticilerin maliyetlerine katki saglamak için destek ödemelerinin hesaplara yatirilmaya basladigini açikladi.

Çiftçilerin Hesaplarina Destek Ödemeleri Yatirilmaya Baslandi
Bolu Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Tarim ve Orman Bakanligi’nin üreticilerin maliyetlerine katki saglamak ve sürdürülebilir üretim için yaptigi destek ödemelerinin hesaplara yatirilmaya basladigini duyurdu. Desteklemeler arasinda yagli tohumlu bitkiler fark ödemesi, hububat, baklagil ve dane misir fark ödemesi ile kati organik-organomineral gübre destegi yer aliyor. 28 Nisan itibariyle yapilan ödemelerin 2022 yili için yapildigi belirtilen açiklamada, Yagli Tohumlu Bitkiler Destegi’nin üç dilim halinde ödenecegi, diger desteklerin ise tek seferde ödenecegi ifade edildi.

Yagli tohumlu bitkiler fark ödemesi destegi 3 dilim halinde Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarasinin son hanesi 8 olanlar 28 Nisan saat 18.00’den sonra, son hanesi 6-4 olanlar 5 Mayis saat 18.00’den sonra, son hanesi 2-0 olanlar 12 Mayis saat 18.00’den sonra üreticilerin hesaplarina yatirilacak.

Il Müdürü Izzet Murat, bakanligin üretim ve üretici odakli desteklemeleriyle üreticinin yaninda yer aldigini vurgulayarak, desteklemelerin üreticilerin hesaplarina yatirilmaya baslandigini söyledi.

Yagli Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi kapsaminda 3 milyon 182 bin TL, Hububat, Baklagil ve Dane Misir Fark Ödemesi 845 bin TL, Kati Organik-Organomineral Gübre Destegi ise 244 bin TL ödeme yapildi.
Kaynak: İHA