Canik'te 'Afet Isleri Müdürlügü' Kuruluyor

Samsun’un Canik Belediyesi, bünyesinde profesyonel arama ve kurtarma ekiplerinin yer alacagi "Afet Isleri Müdürlügü" kuruyor.

Canik'te 'Afet Isleri Müdürlügü' Kuruluyor
Canik Belediye Meclisi 2023 Yili Mayis Ayi Dönemi 1. Birlesim 1. Oturum Toplantisi Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi baskanliginda gerçeklesti. Gündem maddelerinin belediye meclisinde görüsülerek karara baglandigi toplantida, maddeler içerisinde yer alan Canik Belediyesi bünyesinde ülkede ve dünyada yasanabilecek dogal afetlere hizla müdahale edilmesi, tam donanimli profesyonel arama ve kurtarma personellerinin yetistirilmesi ve toplumda afet bilinci olusturulmasina yönelik egitim çalismalarinin gerçeklestirilecegi Afet Isleri Müdürlügü kurulmasi karari oy birligi ile kabul edildi. Baskan Ibrahim Sandikçi, ülkede 6 Subat günü meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin, yasanan farkli dogal afetlerin toplumda afet bilinci olusturulmasi gerekliliginin önemini bir kez daha gösterdigini söyledi.



Afet bilinci egitimi verilecek

Ülkenin deprem kusaginda yer aldigini, deprem ve yasanabilecek farkli türde dogal afetlere karsi toplumda afet bilincinin olusturulmasinin önemine isaret ettigi konusmasinda Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Ülkemizin deprem kusaginda yer almasi ve cografi yapi itibariyle afet riskinin yüksek olmasi nedeniyle toplumumuzda afet bilinci olusturulmasi büyük önem arz etmektedir. Özellikle ülkemizde Kahramanmaras merkezli depremler, ardindan yasanan sel ve taskin felaketleri bunu bizlere bir kez daha göstermistir. Insallah belediyemiz bünyesinde kuracagimiz Afet Isleri Müdürlügü ile hem profesyonel arama kurtarma personelimizin sayisini arttirip yeni ekipler olusturacak, hem de toplumda afet bilinci olusmasina yönelik egitim çalismalari gerçeklestirecegiz. Ülkemizi derinden üzen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimizi rahmetle aniyorum” dedi.

Canik Belediyesi Arama Kurtarma Ekiplerinin (CAK) Kahramanmaras merkezli depremlerde deprem bölgesinde önemli çalismalar gerçeklestirdigini hatirlatan Baskan Ibrahim Sandikçi, kurulacak olan Afet Isleri Müdürlügü ile belediyede profesyonel arama kurtarma personeli sayisinin arttirilacagini ifade ederek, “Belediyemiz bünyesinde kuracagimiz Afet Isleri Müdürlügümüzle tam donanimli ekipmanlari ile aninda müdahaleye hazir, profesyonel arama kurtarma personelimizin sayisini arttiracagiz. Her türlü dogal afete karsi hazirlikli, müdahale ve ilk yardim bilgilerine haiz profesyonel arama kurtarma ekipleri kuracagiz. CAK Arama ve Kurtarma ekibimiz Kahramanmaras merkezli depremlerin yasandigi bölgede binlerce cana umut oldu. Afet Isleri Müdürlügümüz ile CAK Arama Kurtarma ekibimizde yer alan nitelikli arama kurtarma personeli sayimizi daha da yükseltecek ve ilçemizdeki vatandaslarimiza da belirli periyotlar halinde arama ve kurtarma egitimleri verecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA