Bayburt Sehir Müzesine Kavusuyor

Bayburt Dede Korkut Müzesi, 2 Mayis Sali günü saat 14:00’te düzenlenecek olan bir törenle hizmete açiliyor.

Bayburt Sehir Müzesine Kavusuyor
Vali Cüneyt Epcim ve Milletvekili Fetani Battal müzede proje asamasindan yapilan çalismalara kadar gelinen süreci, kentteki basin mensuplariyla birlikte degerlendirdi. Vali Epcim gazetecilere müzeyi gezdirerek, sergilenecek tarihi eserler ve müzedeki bölümlerle ilgili açiklamalarda bulundu.

Bayburt’un tarih ve kültür kenti oldugunu belirten Vali Epcim yaptigi açiklamada, "Dede Korkut, Türk kültürünün en önemli simgelerinden biridir ve Bayburt olarak bizde görev süremiz içerisinde çabucak ise koyularak, onun kültürel mirasini korumak ve tanitmak için büyük bir çaba sarf ettik. Bugün geldigimiz noktada Bayburt Dede Korkut Müzesi, bu çabanin bir sonucudur ve sehrimizin tarihi ve kültürel zenginligini yansitan bir müze olacaktir. Sehrimizin simgesi Dede Korkut’u bugüne dek baska sehirler sahiplenmeye çalissa da, Dede Korkut’un sehri Bayburt olarak biliniyordu bizde buna göre adimlarimizi atarak bunu simge haline getirmek istedik.

Müzemizi 3 sene gibi bir süre zarfinda Kiz meslek lisesi binasini aslina uygun restore ederek insa edip vatandaslarimizin ve Bayburt’umuzun hizmetine kazandirmayi basardik. Bu eserde emegi geçen basta Milletvekilimiz Fetani Battal ve Kosgeb Il Müdürü Mete Emir’e çok tesekkür ediyor açilis törenine tüm Bayburtlu hemserilerimi bekliyorum." dedi.

Milletvekili Battal da açilisin Bayburt için önemli bir adim oldugunu vurgulayarak,

"Dede Korkut Müzesi, Bayburt’un kültürel mirasini koruma ve tanitma açisindan çok önemli bir proje. Bu müze, ziyaretçilerimize sehrimizin tarihini, kültürünü ve degerlerini yakindan tanima firsati sunacak. Ayrica, müzenin açilisi, turizm potansiyelimizi artiracaktir. Valimiz Cüneyt Epcim’in gayretleriyle olusturulan müzemiz Bayburt kültürünün de yasatilacagi bir mekan olacaktir ben emegi geçenlere tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Dede Korkut Müzesi’nin açilis töreni yarin saat 14:00’te gerçeklestirilecek. Açilisa Bayburtlularin da yogun ilgi göstermesi bekleniyor.
Kaynak: İHA