Bakan Mus Açiklamasi 'Tekkeköy Devlet Hastanesi 2024'Te Hizmete Girecek'

Ticaret Bakani Mehmet Mus, 2018 yilinda yapimina baslanan, zamanla zemininde problemlerden dolayi insaati durdurulan 250 yatakli Tekkeköy Devlet Hastanesi’ni 2024 yilinda hizmete almayi planladiklarini açikladi.

Bakan Mus Açiklamasi 'Tekkeköy Devlet Hastanesi 2024'Te Hizmete Girecek'
18 Ekim 2018 tarihinde yer teslimi yapildiktan sonra insaatina baslanan Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin zemininde öngörülemeyen aktif kaynak suyu çikmasi sebebiyle insaati 11 Eylül 2019 tarihinde durduruldu. Akabinde yapilan çalismalarla zemindeki sikinti giderilerek hastane tekrar insaati uygun hale getirildi.

Samsun’da ziyaretlerini sürdüren Bakan Mus, 250 yatakli Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin 1 Eylül’de ikmal ihalesinin yapilacagini ve hastanenin 2024 yilinda hizmete açilmasi için çalismalar hiz kesmeden devam edecegini belirtti.



"1 Eylül’de ikmal ihalesi olacak"

Bakan Mus, yaptigi açiklamada, "Tekkeköy Devlet Hastanesi insaatini inceliyoruz. 2018 yilinda baslandi. Teknik olarak zeminle ilgili bazi problemler ortaya çikti. Onlar asildi. Hastaneni saglikli ve mukavemeti ile ilgili herhangi bir aksaklik olusmamasi için teknolojinin bütün imkanlari seferber edildi. Zemin o sekilde tamamlandi. Bu isin daha zor bir sekilde tamamlanmasina sebep oldu. Geldigimiz nokta itibariyle eylül ayina kadar hem Il Saglik Müdürlügümüz hem de yüklenici firma eylül ayina kadar hastanenin 2 blok olarak düsünürseniz bir blok kisminin cephesi tamamlanmis durumdadir. Digerini de tamamlanarak çati ve cephesinin kapanmasini eylül ayina kadar yetistirecekler. Orada ek bir ikmal ihalesini çikilacaktir. Bunu da hizli bir sekilde tamamlayarak 2024 yili içerisinde hastanenin tamamen bitirilerek hizmete almayi hedefliyoruz. Dolayisiyla süreçleri hizlandirmak firmanin hak edislerini hizli yaparak gerekli ödenekleri saglamak suretiyle daha fazla hastanenin gecikmesini istemiyoruz. 2024 yili içerisinde hastanenin vatandasa hizmet vermeye baslamasini istiyoruz. Bütün imkanlarini bu anlamda seferber edecegiz. 1 Eylül itibariyle yüklenici firmanin bana sözü ikmal ihalesine kadar hastane getirilmis olacak" diye konustu.

Bakan Mus’un hastane insaati ziyaretine AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktas, Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar ve Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç katildi.

Hastane tamamladiginda bünyesinde 250 yatak, 83 poliklinik, 27 yatakli yogun bakim, 6 ameliyathane, 12 yatakli palyatif merkezi, 18 cihazli diyaliz merkezi, 10 dis üniti ve 273 deprem izalatörü bulunduracak. Hastane kaba insaati yüzde 87, fiziki yüzde 75 asamasina ulasti. Hastane insaatinin fiziki yüzde 80’i tamamlandiktan sonra Saglik Bakanligi tarafindan yapilacak olan ikmal ihalesi ile insaat kaldigi yerden devam edecek.
Kaynak: İHA