Ambulanslar Bu Kez Sandiga Hasta Tasidi

Sivas’ta Evde Saglik Hizmeti alan hastalarin oy kullanmasi için evlerinden alinarak ambulanslarla sandiga götürüldü.

Ambulanslar Bu Kez Sandiga Hasta Tasidi
Sivas’ta çesitli saglik nedenleri ile ev ortaminda saglik hizmeti alan vatandaslarin oy kullanabilmesi için Sivas Il Saglik Müdürlügü Evde Saglik Hizmetleri Birimi harekete geçti. Sabah 08.00 itibari ile oy kullanma isleminin baslamasiyla oy kullanmak için disari çikamayan hasta vatandaslara ekipler ambulanslarla hastalari oy kullanacaklari okullara tasidi. Evde saglik hizmeti alan Mahmut Kurt, çok riskli bir ameliyat geçirdigini belirterek, kendisini ambulansla alarak oy kullanacagi okula götüren ekiplere tesekkür etti.

“Hizmet edenlerden Allah razi olsun”

Kalp, aort damari ve akcigerlerindeki kitle nedeniyle riskli bir ameliyat geçiren Mahmut Kurt, hizmetten çok memnun oldugunu söyleyerek, “Benden kalpten aort damarinin akcigerle birlestigi yerden kitle aldilar. Çok riskli bir ameliyat geçirdim ve daha sonra isin tedavisi aldim. 1-2 aydir Evde Saglik Hizmetleri sayesinde bu ambulans beni alip hastaneye götürüyor. Allah Saglik Bakanligindan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve oraya hizmet edenlerden razi olsun. Beni alip oy kullanmaya getirdikleri için çok memnunum” seklinde konustu.



“Hastalar için çok büyük bir kolaylik”

Evde Saglik Hizmetleri Il Koordinatörü Doktor Sevgi Ocak Divarci, evde tedavi gören hastalar için büyük kolaylik oldugunu söyleyerek, “Bizim 2 bin 500 tane evde saglik hizmeti alan yatalak hastalarimiz var. O hastalara evlerinde kan tahlilleri, pansumanlar ve saglik durumlarin kontrolleri yapiliyor. Seçimlerden geri kalmasinlar diye oylarini kullanmalari için ambulanslarla birlikte yardimci olmaya çalisiyoruz. Hastalar için çok büyük bir kolaylik, rahat ve saglikli bir sekilde evlerine ulasiyorlar. Bu hizmeti verebildigimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA