Tolga Gürsoy Açiklamasi 'Türkiye'nin Dev Yapilari Hayal Gücünün Sinirlarini Zorluyor'

Iç mimar Tolga Gürsoy, hazirladigi belgeselde teknoloji, tasarim ve mühendisligiyle hayranlik uyandiran Türkiye’nin dev yapilarini mercek altina aliyor. Gürsoy, “Ülkeye güç katan projeler” dedigi köprü, havalimani, baraj, metro gibi yapilari Türkiye’nin Dev Yapilari belgeseliyle TRT ekranlarinda seyirciyle bulusturuyor.

Tolga Gürsoy Açiklamasi 'Türkiye'nin Dev Yapilari Hayal Gücünün Sinirlarini Zorluyor'
Meslegine 2019 yilinda ortagi iç mimar Ahmet Yalçin ile birlikte kurdugu Iç Mekan Tasarimi ve Mimarlik A.S. ile devam eden iç mimar Tolga Gürsoy, bir süredir “Türkiye’nin Dev Yapilari” adli belgeselle televizyon izleyicisinin karsisina çikiyor. Yapimciligini Miray Yapim’in, yönetmenligini Emre Akgül ve Özkan Altun’un üstlendigi projenin sunuculugunu yapan Tolga Gürsoy, bu projenin çekim sürecinin kariyeri açisindan heyecan verici bir yolculuk oldugunu söylüyor.

Ülkeye güç katan projeler

Belgeselde teknoloji, tasarim ve mühendisligiyle hayranlik uyandiran Türkiye’nin dev yapilarini mercek altina aldiklarini ifade eden Tolga Gürsoy, “1915 Çanakkale Köprüsü, Istanbul Havalimani, Çamlica Kulesi, Avrasya Tüneli, Yusufeli Baraji, Ankara Sehir Hastanesi, Gayrettepe Havalimani Metrosu gibi ülkeye güç katan projeleri inceliyor, derinlemesine bir arastirmayla perde arkasinda harcanan emegi ekrana tasiyoruz. Gelecegin teknolojisi olarak gösterilen bu projelerin nasil insa edildigini, tamamlanmalari için hangi zorluklarin asildigini ve ortaya konan vizyonun neleri degistirdigini Türkiye’nin önde gelen mühendisleriyle birlikte anlatiyoruz” dedi.

"Gizemli bir yolculuk bizimki"

Belgeselin çekimlerine geçen yil basladiklarini söyleyen Gürsoy, yasadigi deneyimin sevincini paylasarak, "Inanilmaz keyif aldigim bir proje bu. Inceledigimiz tüm bu yapilar bende hayranlik uyandiriyor. Yorucu ama bir o kadar da heyecan verici ve de gizemli bir yolculuk bizimkisi. Bir iç mimar olarak yapilarin mühendisligini incelemek, fikir sahibi olmak ve ekran basindaki izleyenlere anlatmak müthis bir deneyim. Hayal gücünün sinirlarini zorlayan, zirve noktasi diyebilecegim bu mühendislik harikalari, bizim kadar izleyicinin de dikkatini çekiyor. Belgeselimizin her bölümü büyük ilgiyle izleniyor, yeni bölümler merakla bekleniyor" diye konustu.

Kaynak: İHA