TBMM Baskani, Seçime Saatler Kala Açiklamada Bulundu Açiklamasi 'Türkiye Bu Anlamda Bir Kusatma Altina Alinmak Isteniyor'

Seçime sayili kala memleketi Tekirdag’i ziyaret eden TBMM Baskani Mustafa Sentop, “Türkiye bu anlamda bir kusatma altina alinmak isteniyor. Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir yürüyüsü var. Cumhurbaskanimizin seçilmesi ve Türkiye’nin onun önderliginde tam bagimsiz Lider ülke Türkiye yeniden büyük Türkiye’ye ideali etrafinda devam etmesi gerekiyor” dedi.

TBMM Baskani, Seçime Saatler Kala Açiklamada Bulundu Açiklamasi 'Türkiye Bu Anlamda Bir Kusatma Altina Alinmak Isteniyor'
TBMM Baskani Mustafa Sentop, Tekirdag’da esnaf ziyareti yapti. Esnaf ziyaretinin ardindan Sentop, Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel’i makaminda ziyaret etti. Ziyaretin ardindan TBMM Baskani Sentop ve Baskan Yüksel Tekirdag’da 70 dönüm arazi alanda yapiminda sona gelinin Marmara Denizi Manzarali Millet Bahçesinde incelemede bulundu. Sentop, Millet Bahçesi incelemesi sirasinda gazetecilerin seçimle ilgili sorularini da yanitladi.

“Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir yürüyüsü var”

Sentop gazetecilerin sorulari üzerine yaptigi açiklamada, “’Bu son gün, seçimden önce ki son gün. Burada hemserilerimizle görüsmek hasbihal etmek için geldim. Yarin Türkiye tarihimizin en önemli seçimlerinden birini yapiyor. Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir yürüyüsü var. Yeniden Büyük Türkiye, Lider Ülke Türkiye’yi insa etmek yürüyüsü bu. Bu çerçevede birçok büyük önemli adimlar atildi ama bütün hepsinin nihai amaci tam bagimsiz bir Türkiye insa edebilmek. Kastettigimizde sudur. Sadece milletimizin çikarlarini dikkate alan baska ülkelerin baska devletlerin hesaplarina planlarina çikarlarla tabi olmadan milletimizin çikarlarini esas alan ve kararlarini burada Türkiye’de veren merkez Türkiye olan bir yürüyüs bu. Bu da Tam bagimsiz bir politika sonucunu ortaya çikartiyor. Bu noktada çok büyük mesafeler alindi. Tam bagimsiz Türkiye anlayisi ile hareket etmemize güç veren destek veren teknoloji ve savunma sanayi alaninda çok önemli gelismeler sagladik, Temin ettik. Sonuç itibariyla bu yürüyüsün daha da güçlenerek geliserek devam etmesi lazim Cumhurbaskanimizin liderliginde. Simdi Tabii bundan Rahatsiz olanlar var. Neden, daha önce Tabii kendi ülkelerinin çikarlarina göre verdikleri kararlara Türkiye’nin de uyumasini yani Türkiye’yi de bir vagon halinde peslerine takmayi amaçlayan bu sekilde Türkiye ile iliski kurmayi amaçlayan ülkeler vardi. Artik Türkiye bunu reddetti baska ülkelerin politikalarinin arkasinda bir vagon olmak yerine o Vagonu oradan alip Motor koyup bir lokomotife çevirdik. Dolayisiyla Türkiye’ye kendi kararini kendi veren karar verirken sadece kendi milletinin çikarini düsünen onu hesaba katan bir ülke olarak tam bagimsiz politikalarla yoluna devam ediyor’’ dedi.



“Türkiye bu anlamda bir kusatma altina alinmak isteniyor”

Bugünlerde bunun Ayrica bir önemi olduguna da vurgu yapan Sentop, “Çünkü iste Rusya-Ukrayna Savasi baglamindaki gelismeler Afrika’nin kuzeyinde Dogu Akdeniz’deki gelismeler ve Türkiye’nin güneyinde Suriye Irak’taki gelismeler sonuç itibariyle basta bölgemiz olmak üzere genel olarak Avrupa’nin ve dünyanin yeniden düzenlenme islemlerinin yapildigi buna göre plan hazirlandigi bir dönem. Böyle bir dönemde Türkiye’nin tam bagimsiz ve sadece kendi ülke çikarini düsünerek hareket etmesi çok önemli. Iste bunu engellemek isteyenler de var. Türkiye bu anlamda bir kusatma altina alinmak isteniyor. Bir taraftan Adalar Denizi bir taraftan Dogu Akdeniz’de Ama özellikle Suriye’nin kuzeyi ve Irak’in kuzeyindeki gelismelerle baglantili olarak. Iste Türkiye bu kusatmayi kiracak adimlari da kararlilikla atti. Sinir ötesi harekatta Türkiye içerisinde 40 yildan fazla bir zamandir vatandaslarimizi güvenlik güçlerimizi sehit eden bir terör örgütüne karsi artik bulunduklari yerlerde inlerinde Hatta onlari himaye eden koruyan ülkelerin sivil asker yetkililerinin kucaginda arabalarinin içerisinde onlari imha edecek etkisiz hale getirecek bir kudrete sahip oldu Türkiye, Dolayisiyla kendi güneyinde Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin güneyinde bölgede olusturulacak bir terör Devleti hattini yararak kirarak onu etkisiz hale getirdi. Bu projeyi bu senaryoyu geçersiz kildi Türkiye. Iste bu iradenin devam etmesi lazim Türkiye’nin bu iradesini etkisizlestirmek isteyenler bilhassa terör örgütüne karsi olan mücadeleyi zayiflatmak isteyenler var. Bu mücadele aslinda bu anlamda farkli siyasi partilerle farkli ittifaklarla bir yaris degil, Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan’in devam etmesini veya etmemesini Türkiye’nin bu tam bagimsizlik politikalarinin devam edip etmemesini karar verecek olan bir böyle bir sonuç doguracak olan bir seçim. Milletimizin Ben büyük ve güçlü Türkiye yürüyüsüne destek verdigini bugünlere kadar gelmemizde milletimizin destegini çok önemli oldugunu görüyorum. Bunu tekrarlamak istiyorum milletimiz bu yürüyüse tam bagimsiz güçlü büyük Türkiye’ye yürüyüsüne destek vermeye devam edecektir” diye konustu.

Bu seçimin bu bakimdan önemli oldugunu ve Cumhurbaskaninin seçilmesi ve Türkiye’nin onun önderliginde tam bagimsiz Lider ülke Türkiye yeniden büyük Türkiye’ye ideali etrafinda devam etmesi gerektigini de söyleyen Sentop, “Ben seçimlerin simdiden hayirli olmasini diliyorum. Sonuç itibariyle Türkiye’nin kazanacagini seçimin kaybedeni olmaz, kazanan olur ama kaybeden olmaz nihayetinde Türkiye’nin kazanacagini ve bu yürüyüsüne devam edecegine inaniyorum. Milletimiz büyük bir olgunluk içerisinde bugüne kadar 1950’den sonra 110 civarinda seçim yapmistir. Bu seçimler olgunluk içerisinde sükunet içerisinde geçecektir, ve milletimizde seçim sonucu ortaya çikan sonuca razi olacaktir. Hayirli olsun tekrardan” seklinde açiklamada bulundu.
Kaynak: İHA